Last news in Fakti

1 Септември, 2014 17:29 819 1

Любо Пенев: България не е световна футболна сила. Ще се опитаме да се класираме

  • любослав пенев-
  • футбол-
  • българия

Селекционерът на националния отбор настоява за повече българи в А група

Любо Пенев: България не е световна футболна сила. Ще се опитаме да се класираме - 1
Снимка: БТА

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Любослав Пенев даде специална пресконференция в Правец, дни преди първия мач на националите от квалификациите за европейско първенство срещу Азербайджан.

„Настроението ни е отлично. Ще бъдем всички с изключение на Данчо Минев и Иван Иванов, който утре ще се прибере в Швейцария. Днес ще вземем решение дали да повикаме двама или трима футболисти допълнително. В тренировката участие няма да вземат контузените Владо Стоянов и Емил Гъргоров. За мен най-важно е здравето на футболистите.

Ние не сме световна футболна сила. Стараем се да тренираме и израстваме. Всеки един отбор може да ни окаже съпротива.

Винаги си поставям високи цели. Надявам се да стигнем поне до плейофите.  Всички искаме да започнем с три точки. Разузнали сме Азербайджан много добре. Това не е отбор за подценяване, който може да ни затрудни. Полагат се много усилия, за да сме добре запознати със своите противници. Дали имаме или нямаме възможности, ние играем за три точки във всеки мач. Очаквам от футболистите си себераздаване и лишение. Те трябва да са готови на всякаква саможертва.“

Пенев поздрави и отбора на Лудогорец за влизането му в Шампионската лига. Той настоя и за повече български играчи в отборите от родната А група.

„Лудогорец се опитват да играят футбол и се надявам да спечелят повече точки в своята група. Поздравявам ги за постигнатото. Нашият футбол върви леко назад. Абсолютно против съм да имаме повече от шестима чужденци на терена в отбор от А група. Трябва да намираме таланти и да ги развиваме. Това трябва да си е наш футболен закон.  Максимум да играят по петима чужденци, а другите да са българчета. Само така ще излезем от кризата. Не виждам друг начин. Не виждам в България да играят някакви супер футболисти. Тази реформа трябва да тръгне от нашия футболен съюз. Милея за българското, а гледам как то се погубва. В тежка група като предишната сме и не сме фаворити. Но ще се опитаме да излезем победители от тази група, да отидем на бараж, да отидем на европейското.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Деян Димов

    0 0 Отговор
    Според мен случихме на треньор,прагматичен и с характер дано успее :))