Last news in Fakti

14 Септември, 2014 19:23 1 003 1

Финландия направи позора на България пълен

  • българия-
  • финландия-
  • световно първенство по волейбол

Българите завършиха Световното първенство с поредна загуба

Финландия направи позора на България пълен - 1
Снимка: poland2014.fivb.org

Националният отбор на България загуби и последния си мач от Световното първенство по волейбол в Полша, губейки от Финландия с 3:0.

Българите продължиха с изключително бездушната си и разочароваща игра, като в нито един момент не показаха желание за победа или опит за противопоставяне на своя противник. Финландците играха изключително спокойно и методично, безпроблемно печелейки финалния си мач на шампионата.
Българите започнаха по-добре първия гейм и поведоха с 4:2. Наши грешки и блокада на Мико Еско обърнаха резултата до 5:6 в полза на финландците. Техническата пауза дойде при резултат от 7:8. Последва нова поредица от грешки на българите, за да се стигне до 7:10. Техническата пауза дойде при 13:16 за Финландия. Последва блок аут на Кунари за 13:17. Силна игра на Ойванен доведе нещата до 13:19. Блок на Ойванен и аут на Милушев направи резултата 14:22. Нещата вече бяха решени и Сивула даде победата в гейма за финландците с 18:25.

Вторият гейм започна ударно за финландците, които поведоха с 0:3 след блокада и добра атака на Сивула. Ас на Кунари и грешка на Милушев направиха резултата 1:5. Първото техническо прекъсване дойде при резултат от 4:8. за Финландия. Серия от грешки на финландците и атака на Теодор Тодоров доведоха нещата до равенство и 8:8. Силни атаки на Сивула и Конари върнаха преднината на Финландия при 10:12. Силни изяви на Сивула направиха резултата 13:16 при втората техническа пауза. Силни сервизи на Милушев, подкрепени от атаки на Соколов и блок на Жеков доведоха до равенство при 17:17. Кунари и Сивула върнаха преднината за Финландия при 17:20. Блок на Анти Силтала направи резултата 18:22. Блокаут на Силтуала затвори гейма при 21:25.

Ас на Кунари и грешка на Тодоров дадоха преднина от 1:4 за Финландия в началото на третия гейм. Техническата пауза дойде при 4:8. Ас на Градинаров намали разликата до 7:9. Отлични изяви на Силтал и Кунари увеличиха преднината за Финландия до 10:16. Алексиев прати една топка в аут за 11:18. Финланците запазиха преднината си до самия край. Цветан Соколов отправи един силен сервиз в края, но сбърка втория си и геймът завърши при резултат от  18:25.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наско стоилов

    0 0 Отговор
    Няма какво да се коментира да се маха този Данчо Лазаров той е виновен за всичко