Last news in Fakti

14 Септември, 2014 22:40 974 0

Пламен Константинов: Нямахме право да забравяме, че на фланелките си носим знаме

  • пламен константинов-
  • волейбол-
  • българия

Селекционерът на националния отбор бе страшно разочарован от слабото му представяне на Световното първенство

Пламен Константинов: Нямахме право да забравяме, че на фланелките си носим знаме - 1
Снимка: БТА

Селекционерът на националния отбор по волейбол на България Пламен Константинов изрази разочарованието си от изключително слабите последни мачове, които тимът изнесе на Световното първенство в Полша.

В последните си 4 мача от шампионата България спечели едва един гейм, като по-рано днес загуби отново с 3:0 от Финландия. Константинов призна провала на отбора и реши да не коментира дали ще продължи да го води за напред.

„За съжаление направихме много слабо първенство, с някои малки проблясъци в първата фаза. Във втората фаза не успяхме да покажем дори минимума от потенциала, който отбора има. Знаех, че тук няма да има средно положение. Психологическото състояние на отбора беше такова, че или можехме да скочим рязко нагоре или да се сринем надолу.  Срутихме се психологически и в последните два мача просто не присъствахме.

На фланелките си носим знаме. Всички имат имена на фланелките и никой не трябва да си позволява, дори сам за себе си, да показва безразличие. Нищо не ни извинява, че завършихме първенството по такъв начин. Като се приберем, аз не мога да си подам оставката, защото нямам договор, моите задължения приключиха, това, което бях поел като ангажимент. За след това... нека да ни изстинат главите.

Не мога да отрека, че тези момчета се вложиха на максимум в подготовката. Имаше огромен ентусиазъм и желание. Тренираха много здраво два месеца. Има и фактори, които ни влияят на играта, защото нямаме равностойни хора на някои постове. Със загубването на двамата сервиращи, нападащи и блокиращи центрове. По този начин загубихме целия облик и цялата игрова идея, а тя беше да се използва това, което вече има.“
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА