17 Септември, 2014 15:54 1 308 0

Найден Найденов обвини Камило Плачи за срива на националния отбор по волейбол

  • найден найденов-
  • камило плачи-
  • волейбол

Според него той е разбил отбора

Найден Найденов обвини Камило Плачи за срива на националния отбор по волейбол - 1
Снимка: bgvalleyball.com

Бившият селекционер на националния отбор на България по волейбол Найден Найденов обвини Камило Плачи за слабото представяне на отбора на Световното първенство в Полша.

Найденов изведе отбора до четвъртото място на Олимпийските игри в Лондон. Впоследствие обаче федерацията реши да назначи за старши треньор неговият асистент и анализатор Камило Плачи. На специална пресконференция Найденов обвини италианеца, че не е бил готов да поеме отбора и че го е разбил.

„За съжалени наистина стигнахме дъното. На мен това ми тежи. Мога да кажа, че знам 99% от нещата, които се получават в отбора.  Когато аз поех националния отбор преди Олимпиадата положението беше същото. За един месец успяхме да накараме отбора да повярва в себе си и да направи един невероятен шампионат. За съжаление с течение на времето нещата започнаха се разводняват.

За мен след този подем отборът трябваше да печели медали, но не ги спечелихме. Това започна да дава своето отражение с времето и отношенията в колектива започнаха да се разбиват. Този, който трябваше да запази отбора не успя да накара тези играчи да повярват в него и да си вярват един на друг. Разликата да бъдеш на линията на старши треньор и да стоиш на един метър от тази линия е много голяма. Разликата между това да си статистик и треньор е това, че трябва да обединиш отбора. Статистиката е на второ място.

В Световната лига направихме световен рекорд. 11 загуби от 12 мача. Реалността е, че отборът се разби, благодарение на старши треньорa. За мен най-правилно е българин да бъде треньор и е добре, че вече треньор е българин.

Съжалявам, но този човек (Плачи) не направи нищо за българския волейбол, а само го срина. Нямаме нужда от статистици, а от българи.

Не можеш да заминеш на Световното първенство без двама играчи, които са показали, че могат да играят. Ние нямаме избора на Бразилия или Русия. Да, тези хора може да имат по-особени характери, но треньорът трябва да ги накара да дадат всичко от себе си. Аз успях да накарам Георги Братоев да даде всичко от себе си на Олимпиадата. Трябва да използваш всеки и да го накараш да даде това, което може.

Не може да заминеш на Световно първенство с трима центрове. Ето, контузи се един състезател и ние останахме без центрове. Дори Ники Николов да е имал проблеми има и млади момчета, които не са лоши. Така нямахме вариант.

Трябва ни лидер, но той трябва да бъде създаден от старши треньора. Този отбор през последните 2 години имаше лидер и той беше Тошко Алексиев. Крив или прав той беше лидер. Няма да коментирам как този човек беше така поставен, че загуби своето лидерско място и не можа да направи това, което може. Ти трябва да познаваш състезателите си, за да можеш да ги използваш максимално.

Соколов направи слаба година, но на него също не му се вдъхна самочувствие. Той е млад и няма психическа устойчивост, но когато му се вдъхне увереност, на него му идва самочувствието. Той не знаеше дали ще играе или не. Необяснимо е, че българският отбор винаги се славил с добрите си атака, сервиз и не лоша блокада. Това е първенството, в което ние нямахме нито един елемент. За мен този отбор не бе подготвен физически правилно. Нашият отбор компенсира някои елементи, които ни куцат чисто физически. Сега ние не можехме да се справим дори със силните си елементи.

Трябва да се създаде група от 8-9 човека, които да ти изнесат мача, а не да разчиташ на 15 човека. Тук никой не знаеше кога и дали ще играе. Винаги е имало хора, които са били сигурни, че ще играят и това им е давало стимул.

Останах помощник на Плачи, защото исках да помогна. Исках да помогна на волейбола, но ми бяха орязани много правомощия и не можах да го направя. Този отбор е доказал, че може. Той е същият от Олимпиадата. Ако се направят правилните промени, той ще тръгне нагоре. Вярвам, че този отбор може да стане и европейски шампион, стига да се подходи правилно.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА