Last news in Fakti

18 Септември, 2014 13:59 673 0

Рууни зарови томахавката с Фъргюсън

  • рууни-
  • фъргюсън-
  • скандал

Нападателят засипа с похвали бившия си мениджър

Рууни зарови томахавката с Фъргюсън - 1
Снимка: БТА/АР
Уейн Рууни практически зарови томахавките със Сър Алекс Фъргюсън и се изказа много ласкаво относно бившия си мениджър. Към края на кариерата на именития шотландец отношенията на двамата бяха сериозно влошени, като двамата не си говореха. В основата на на конфликта бе изместването на Рууни от върха на атаката за сметка на Робин ван Перси.

Това накара Рууни да поиска да напусне клуба, макар самият играч да не го обяви публично. Сър Алекс обаче неколкократно заяви това пред медиите. През миналото лято имаше упорити слухове, че Рууни ще напусне. Манчестър Юнайтед обаче не го пусна и впоследствие Рууни преподписа нов договор с клуба с месечна заплата от 300 000 лири седмично. Сега обаче, малко повече от година след раздялата им, Рууни засипа с комплименти Сър Алекс.

"Сър Алекс беше от основно значение. Благодарен съм му за това, че имаше вярва в мен да ме доведе от Евертън", заяви той пред клубната телевизия на Юнайтед в интервю по случай 10-годишнината от идването му на "Олд Трафорд".

"Смятам, че той е невероятна личност и мениджър. Вижда се от страстта му към играта. Той със сигурност ми помогна много и помогна на всички нас. По онова време аз идвах в отбора като младо момче и имаше още няколко млади играчи. Той сплоти всичко това заедно и ни направи световни шампиони. Много съм му благодарен за всичко, което е направил".

"Когато дойдох в Юнайтед усещането бе страхотно. Сър Алекс е най-добрият мениджър, който е съществувал и той да разпознае таланта ми и да поиска да дойда в клуба му бе страхотна чест за мен. Разбира се, бях нервен. Беше малко странно, защото го срещнах тук на тренировъчния терен и след това отидох да финализирам договора на "Олд Трафорд". Той ме закара, само ние двамата в колата. Спомням си, че бях притеснен, но той беше страхотен и ме накара да се чувствам удобно".

"Аз съм личност със силен характер и от мен зависи да взема трудните решения. Никой друг не може да ги направи вместо мен. От мен зависеше дали да напусна Евертън и аз казах на мениджъра ми и на родителите ми, че ще премина в Манчестър Юнайтед. Не съжалявам за това. Беше по-трудно за семейството ми, което остана в Ливърпул, докато аз се преместих в Манчестър. Но това е част от футбола".

"Надявам се сега да изпълня останалите 5 години от договора ми. Наскоро подписах нов, дългосрочен договор и да се надяваме, че след пет години ще седнем тук за интервю по случай 15-годишнината ми в клуба. Не виждам причина защо не".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА