19 Септември, 2014 10:37 652 0

Полша изхвърли Русия от Световното първенство по волейбол

  • полша-
  • русия-
  • волейбол

Поляците победиха олимпийските шампиони с 3:2

Полша изхвърли Русия от Световното първенство по волейбол - 1
Снимка: БТА/AP

Волейболният отбор на Полша успя да се класира за полуфиналите на Световното първенство по волейбол, след като победи Русия в квалификационна група H.

Така домакините на шампионата изхвърлиха от турнира олимпийските и европейски шампиони, които преди това загубиха от Бразилия с 3:0 гейма. Полша изтръгна победа с 3:2, която й осигури място на полуфиналите. Поляците спечелиха групата, след като спечелиха мача си и с Бразилия с 3:2.

Първият гейм беше доминиран от поляците, които до първата техническа пауза дръпнаха с 15:9. Резултатът достигна до 20:14, но след силна серия от точки руснаците успяха да стопят преднината до 22:19. Все пак Полша взе гейма с 25:22.

Вторият гейм беше изключително равностоен до 17:17. Последва много силна игра в защита на поляците и чрез добри изяви на Винярски те дръпнаха с 20:17. Полша задържа преднината си от три точки до края на гейма, който спечели с 25:22. Със спечелването на втория гейм поляците спечелиха нужната им 1 точка в групата, която ги направи недостижими за Русия.

В третия гейм поляците играха доста по-отпуснато, като позволиха на опонентите си да дръпнат с 3:8 още в началото. Все пак те стопиха преднината  при 15:16.  Няколко полски грешки позволиха на Русия да си върне преднината при 15:18 и да спечели гейма с 21:25.

Блокадата на руснаците заработи в четвъртия гейм, когато Мусерский и Илиних им осигуриха преднина от 5:8.  Разликата достигна до 7:13, но поляците успяха да се завърнат за 11:13 и да изравнят при 16:16. Геймът вървеше точка за точка, когато силни изяви на Мусерский позволиха на Русия да дръпне с 19:21. В крайна сметка руснаците затвориха гейма при 22:25 и направиха резултата 2:2.

Тайбрекът започна силно за поляците, които с атаки на Мика и Новаковски поведоха с 4:1. При техническата пауза Полша вече водеше с 8:3. Руснаците наваксаха до 7:10, но силни игри на Кубак осигуриха победата на Полша в гейма и мача след 15:11.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА