19 Септември, 2014 19:32 906 0

Венгер защити Йозил от нападките

  • венгер-
  • арсенал-
  • йозил

Всички имаме слаби периоди, феновете трябва просто да го подкрепят, заяви французинът

Венгер защити Йозил от нападките - 1
Снимка: БТА/АР
Арсен Венгер се изказа в подкрепа на Месут Йозил и призова феновете да го подкрепят. Халфът на Арсенал отнася сериозни критики както от привържениците на отбора, така и от доста специалисти. Според по-умерените той се намира в лоша форма, като някои приписват това на грешната позиция по крилото, на която играе. Според други обаче, сред които и бившия халф на Челси Михаел Балак, Арсенал е допуснал грешка и изобщо не е трябвало да привлича Йозил.

"Критиките към Йозил са малко нечестни, защото смятам, че във вторник офанзивната ни формация не бе на нужното ниво, за да може той да прояви таланта си", коментира Венгер на пресконференцията преди кръга.

"Освен това сме след световно първенство, той се връща на 11 август. Знаем, че може да отнеме няколко месеца, за да стигнат най-доброто си ниво. Такива неща могат да се случат. Някои от играчите на световното първенство дори не играят в момента. Смятам, че това е нормално, минавал съм през това нещо. Според мен е повече психически, отколкото физически".

"Феновете няма нужда да се притесняват за формата на Йозил, а просто да го подкрепят. Аз разбирам, че хората искат най-добрите играчи на отбора да правят разликата във всеки един мач. Но всички ние минаваме през периоди, в които не сме толкова добри. Клубът е съюз между играчи, фенове, директори и трябва да сте обединени и да преминавате заедно през някои периоди, в които нещата не вървят добре. В днешно време всеки знае абсолютно всичко и всеки прави генерални изводи от само един мач. Трябва да приемем, че футболът се играе от човешки същества, които имат възходи и падения, също както и вие имате в живота".

"Вторият дебат е за позицията на Йозил. Той има свободата да отиде натам с топката, накъдето иска. И ако му погледнете топлинната карта, където играе, ще се удивите - той е по целия терен".

"Дали той е изкупителна жертва? Защо изобщо трябва да има такава, ние загубихме един мач от 1 април насам. Нека бъдем реалисти. Минахме през много труден период на подготовка с решителни мачове. Имахме много трудни мачове с Бешикташ. Не разбирам изкупителна жертва за какво".

По отношение на ситуацията с контузени футболисти добрата новина е, че няма никакви проблеми след мача с Дортмунд и опасенията за контузия на Джак Уилшър са се оказали неоснователни.

"Всъщност сгреших, проблемът беше в левия му глезен и беше само ритник, което го накара леко да се изкриви. Той е добре. Чембърс се завръща, той имаше възпаление на сливиците, но отново е на разположение. Всички от състава са на разположение, включително и Фламини, който не беше с отбора. Довечера ще знаем за Дебюши, тогава има преглед на глезена. Ще погледнат какви са увреждания на връзките. Ако няма нужда от операция, ще бъде извън игра 6 седмици. Ако има нужда от операция, ще бъде 3 месеца. В момента още не знаем".

"Не мога да отхвърля категорично привличането на свободен агент, защото това зависи колко дълготрайни са контузиите и колко играчи липсват. В момента нямаме такава нужда".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА