Last news in Fakti

20 Септември, 2014 09:30 1 014 0

Боби Михайлов: Не е сериозно европейска държава да няма поне един стадион

  • боби михайлов-
  • бфс-
  • евро 2020

Президентът на БФС обясни причините за липса на мачове от Евро 2020 в София

Боби Михайлов: Не е сериозно европейска държава да няма поне един стадион - 1
Снимка: БТА

Президентът на БФС Борислав Михайлов обясни причините за липсата на мачове в България от Европейското първенство през 2020 г. с недостатъчната ангажираност на държавата.

Пред „Дарик радио“ той заяви, че хората от БФС са свършили всичко по силите си, за да може София да получи мачове от финалната фаза от турнира, но така и не са получили съдействие от общинските и държавни органи.

"Имахме голямо желание, но никой не ни помогна. Футболният съюз положи много усилия, които обаче не бяха достатъчни. Нямаме стадион, много се проточиха и паричните документи за стадиона. Хората не са сигурни дали изобщо ще бъде построен в срок, за да бъде готов на време за турнира.

Освен това мачовете трябваше да бъдат в София. Всички отговорни фактори във София трябваше да подкрепят кандидатурата. Те я подкрепиха с едно листче. От 5 месеца разговарям с кмета, от 2 месеца има общинско решение да бъде подкрепена кандидатурата, но ден днешен документите не са подписани. Имаше и други неща, които трябваше да се случат. До стадиона трябва да има метро, летището е прекалено малко, че да посрещне трафика.

Знаете и на Националния стадион какво е дереджето. Продължаваме да плащаме наем, а за да не се изложим пред Реал Мадрид и УЕФА плащаме и наем за мокети. Една европейска държава в 21 век трябва да има поне един национален стадион, на който да може да играе представителния тим и отборите, участващи в евротурнирите. Защото не е сериозно.

Знаете и на Националния стадион какво е дереджето. Продължаваме да плащаме наем, а за да не се изложим пред Реал Мадрид и УЕФА плащаме и наем за мокети. Една европейска държава в 21 век трябва да има поне един национален стадион, на който да може да играе представителния тим и отборите, участващи в евротурнирите. Защото не е сериозно.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА