20 Септември, 2014 16:24 662 0

Венгер: Отново бих дал толкова пари за Йозил

  • венгер-
  • арсенал-
  • трансфер-
  • йозил

Наставникът обяви, че разчита изцяло на Йозил

Венгер: Отново бих дал толкова пари за Йозил - 1
Снимка: БТА/АР
Халфът на Арсенал Мезут Йозил има пълната подкрепа на мениджъра Арсен Венгер. Френският специалист не съжалява, че е платил 50 милиона евро на Реал (Мадрид). Той дори призна, че пак би дал същата сума, за да може да разполага със световния шампион с Германия от Мондиал 2014.
 
"Няма да се поколебая да платя същата сума. Очакванията са отборът да играе добре, а не да се търси отговорност на само един играч. Не виждам причина да се иска той да бъде магьосник. Това вече го няма в модерния футбол.
 
Разбира се, моята задача е да извлека най-доброто от Йозил, тъй като са платени не малко пари. Но отговорността е същата и за този, който струва дори 1 милиона евро. Той не е платил 50-те милиона сам. Когато видя, че в някого има талант, винаги обмислям как точно той да го покаже. Това няма нищо общо с пари. Просто пазарът определя цените", коментира Венгер.
 
През миналото лято Арсенал счупи клубния си рекорд, привличайки Мезут Йозил срещу 50 милиона евро. Халфът показа на няколко пъти колко ценен може да бъде за тима си. През по-голямата част от първия си сезон във Висшата лига обаче той бе или контузен, или в слаба форма. Но проблемът е, че и новата кампания не започна добре за него. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА