Last news in Fakti

20 Септември, 2014 18:32 780 0

Скучен Байерн се издъни срещу последния

  • байерн мюнхен-
  • хамбургер-
  • бундеслига

Хамбургер успя да се пребори за точка

Скучен Байерн се издъни срещу последния - 1
Снимка: БТА/АР
Шампионът на Германия Байерн (Мюнхен) изигра слаб мач и направи само 0:0 при гостуването си на последния в подреждането Хамбургер ШФ в дуел от четвъртия кръг на германското първенство. Мюнхенци не създадоха достатъчно голови положения и като цяло разочароваха с игровото си поведение, а за извинение може да послужи тежкият мач в Шампионската лига, изигран в сряда.

Първият четвърт час в Хамбург беше доста скучен. Шампионите не бързаха и търпеливо опознаваха своя съперник. Другата гледна точка е, че им лисваше творчество в атака, а това пролича и с напредването на двубоя. В 17-ата минута Ярослав Дробни изчисти с глава. В 20-ата Писаро получи добра топка, но стреля над вратата, притиснат от Йоан Джуру. В 27-ата Мануел Нойер в типичен стил се пребори за топката без ръце, напредна и на десетина метра от наказателното си поле изчисти напред. В 33-ата минута Хуан Бернат шутира диагонално, но вратарят успя да избие. В края на полувремето баварците владееха топката в 68 процента от времето, но не създадоха достатъчно добри положения.

Второто полувреме започна с чудесна възможност за северняците. Пиер-Мишел Ласога изведе отлично Николай Мюлер, Нойер увисна при едно от традиционните си излизания, но насочването на Мюлер не беше точно и топката излезе в аут при удара от границата на наказателното поле. Баварците натиснаха в търсене на гол, но домакините играха доста подредено в задни позиции. В 53-ата минута Джердан Шакири центрира, Филип Лаам съумя да стреля от девет метра, но в обсега на вратаря. Чаби Алонсо, Марио Гьотце и Левандовски се появиха в игра с цел освежаване на идейността в атака. В 67-ата Хайко Вестерман опита елегантен прехвърлящ удар от 30 метра близо до тъча, но Нойер успя да се върне и улови високата топка.

В 74-ата Томас Мюлер получи сам на дъгата, стреля от въздуха, но топката се отби в гърдите на бранител и напусна очертанията. В 86-ата Писаро стреля с глава, но отново без достатъчно изненада за вратаря. В 88-ата Мюлер се измъкна от защитата след грешка на Джуру, но топката отново не беше прецизно насочена. Това е второ равенство за Байерн след четири мача в Бундеслигата. Хамбургер пък записа втора точка в дебюта на новия треньор Йозеф Цинбауер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА