Last news in Fakti

29 Септември, 2014 08:59 1 430 0

Петричев: Стадионът е почти готов

  • петричев-
  • реал мадрид-
  • уефа-
  • стадион-
  • шампионска лига

Чакаме пратениците на УЕФА, заяви изпълнителният директор на Лудогорец

Петричев: Стадионът е почти готов - 1
Снимка: БТА
Националният стадион "Васил Левски" е почти готов за посрещането на европейския клубен шампион Реал (Мадрид). Изпълнителният директор Ангел Петричев разкри, че остават дребни детайли. В понеделник, 29 септември, започва инспекцията на пратениците на УЕФА, които трябва да одобрят поправките, които се наложи да се направят, за да може Лудогорец да приема в София мачовете си от Шампионската лига. Двубоят между българския шампион и актуалния и 10-кратен победител в най-комерсиалния футболен турнир е на 1 октомври от 21:45 часа. 
 
"Загубата от "Левски" (2:3) не е първата сложна ситуация, в която са изпадали нашите футболисти. В момента ни предстои един много тежък мач, какъвто е този с Реал (Мадрид). Съперникът е такъв, че нямаме право дори за миг да се отпуснем както в подготовката на отбора, така и в подготовката на мача като цяло. 
 
При всички случаи момчетата трябва да се концентрират максимално, да дадат най-доброто и дори повече, за да се представим достойно срещу европейския клубен шампион. Знаем какъв противник е Реал и никой не си мисли, че можем да постигнем нещо без свръхусилия", започна коментара си Петричев в ефира на "Канал 3". 
 
"От моя гледна точка стадионът е накрая в подготовката си за домакинство на мач от Шампионската лига. Останаха някои много дребни козметични неща и то по отношение на хигиената. Но това дали сме готови, ще го каже екипът на УЕФА, който започва инспекция в понеделник. Съдейки по препоръките преди това, мисля, че сме ги изпълнили. Дори сме свършили повече неща. Целта ни бе да покажем на хората, че въпреки условията на Националния стадион "Васил Левски" ние се борим, стараем се нещата да изглеждат по-добре. УЕФА оценява усилията и стремежа да подобряваме нещата. Аз очаквам всичко да мине нормално. 
 
Искам и да уточня, че опасност Лудогорец да не домакинства в София не е имало. Общо взето препоръките, които бяха направени, не бяха такива, които да поставят под въпрос провеждането на мачовете от груповата фаза. Дори бих казал спокойно, че стадионът седи много добре. Има и по-лоши съоръжения. Като цяло Националният стадион може да приема такива срещи, нека никой не се притеснява. Няма нищо фатално и неизпълнимо", успокои шефът. 
 
"Има доста промени. Например в тунела, който води към терена, настоях да бъдат премахнати преградите, които разделят двата отбора. Имаше препоръка от УЕФА за отстраняване на една врата, която пречеше за разполагането на достатъчно брой места за флаш интервюта. Знаете добре, че централата е много стриктна към това. Искахме да спестим на зрителя едни грозни кошари, чиято цел е да предотвратят сбивания между български отбори, които играят на този стадион. В крайна сметка това за европейците едва ли е толкова понятно. Благодарен съм на ръководството на Националния стадион, което прие присърце тази предложена промяна. С изкуствената трева, която сложихме на стълбите, мисля, че от естетична гледна точка нещата изглеждат добре. 
 
ВИП зоната пък бе разделена на две, което също е изискване на УЕФА за създаване на т. нар. "Шампионски клуб". Вътре се провеждат презентации на фирми-спонсори на централата. Това е "свещена зона", която задължително трябва да е налична на стадионите, в които се провеждат мачовете от груповата фаза. Другата част е за нашите ВИП гости, които нямат право на достъп до Шампионския клуб. Постарали сме да създадем максимално комфортни условия и за тях. На такива форуми посрещането трябва да бъде на най-високо ниво. В Лудогорец споделяме това мнение, че трябва да гоним висок стандарт", каза още шефът. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА