Last news in Fakti

29 Септември, 2014 21:56 928 1

19-годишен поведе Литекс към победата срещу Марек

  • литекс-
  • марек-
  • георги минчев

Тимът от Ловеч вече е на второ място в класирането на А група

19-годишен поведе Литекс към победата срещу Марек - 1
Снимка: БТА

Отборът на Литекс спечели с 3:0 домакинския си мач срещу Марек от 10-ия кръг на А група.

Отборът от Дупница оказа много сериозна съпротива на ловчанлии, които доста време не успяваха да отбележат гол. Основна роля за победата на Литекс изигра 19-годишният талант Георги Минчев, който вкара 2 от головете в срещата.

Мачът започна с натиск на Литекс, като още в 7-та минута Джордан отне една топка от защитниците на Марек и отправи опасен удар, минал на сантиметри покрай гредата. В 30-та минута Ваюши отправи много опасен удар от пряк свободен удар, който вратарят Михайлов изби. Последва нов мощен шут на Джордан, който отново Михайлов трябваше да спаси. В 37-та минута Джаксън Менди засече добро центриране от корнер, който вратарят на Михайлов изби.

Литекс продължи да доминира и през второто полувреме. В 51-та минута Ваюши изведе по страхотен начин Джордан, който направи фрапантен пропуск от няколко метра. В 60-та минута гостите останаха с човек по-малко, след като Пидев получи втори жълт картон за нарушение срещу Руменов. В 68-та минута Руменов излезе на чиста позиция в наказателното поле, но изпрати топката над вратата. В 73-та минута Попов направи много добър пробив в наказателното поле и отправи добро центриране, засечено то Джордан във вратата на Михайлов за 1:0. В 83-та минута отново Михайлов трябваше да отразява опасен удар на Менди от няколко метра.  В 86-та минута Георги Минчев бе изведен с прекрасен пас от дълбочина и отбеляза за 2:0. В продълженията 19-годишният играч отправи изключително краси удар от границите на наказателното поле и оформи крайното 3:0.

С тази победа Литекс събра актив от 19 точки, което му отрежда второ място в класирането на А група.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    marek zaslujavat da sa v A grupa i dogodina