Last news in Fakti

30 Септември, 2014 14:21 1 797 0

Лилия Игнатова: Надявам се успехът на гимнастичките да доведе до триумф в Рио

  • лилия игнатова-
  • художествена гимнастика-
  • златните момичета-
  • златен медал-
  • рио-
  • гимнастичките

Според многократната световна шампионка ключовото в подобни състезания е психическата издръжливост

През последните няколко дни цяла България е в екстаз от огромния успех на родния ансамбъл по художествена гимнастика, който успя да спечели златен медал в многобоя на Световното първенство в Измир. Специално за Факти.бг този успех беше коментиран от Лилия Игнатова, която беше част от златното поколение български гимнастички, предвождани от Нешка Робева през 80-те години на миналия век. Многократната световна и европейска шампионка заяви, че е много щастлива за успеха на ансамбъла, предвождан от треньорката Нина Ананиева и че се надява на още успехи на предстоящата Олимпиада в Рио.

Как ще коментирате златните медали на гимнастичките на Световното първенство в Измир и смятате ли, че могат да постигнат нещо още по-голямо на Олимпиадата?

Те постигнаха нещо страхотно. Ако момичетата продължават по този начин може да постигнат нещо още по-голямо. Не мога да прогнозирам подобни неща, а мога само да се надявам, че ще е така.  Наистина се надявам този успех да доведе до подобен триумф.  Смятам, че при една много добра подготовка и стабилно представяне те имат шансове. Сега може би и съдиите гледат по-добре към нас, така че се надявам.

Може ли този триумф да предизвика по-голям интерес сред подрастващите момичета към художествената гимнастика?

Не мога да кажа точно дали ще предизвика по-голям интерес, но всеки успех действа мотивиращо за всички момичета, които се занимават с това, защото виждат, че има шанс да се случат нещата и че не всичко е безнадеждно. Надявам се, че това все пак може да ги провокира.

Дали можем да кажем, че вече съдиите гледат по-благосклонно към нас, след като често се е случвало точно те да ни спъват за по-големи постижения?

Вероятно съдиите са по-благосклонни, но истината е, че те играха много стабилно. В крайна сметка основното в подобни състезания е кой ще издържи психически. Когато конкуренцията ти не издържи психически е логично да спечелиш.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА