Last news in Fakti

1 Октомври, 2014 21:23 10 020 27

Реал имаше нужда от 2 дузпи и 10 клизми, за да победи велик Лудогорец

  • лудогорец-
  • шампионска лига-
  • реал мадрид

Двата отбора излязоха един срещу друг в мач от груповата фаза на Шампионската лига

Реал имаше нужда от 2 дузпи и 10 клизми, за да победи велик Лудогорец - 1
Снимки: БТА/АP

Реал Мадрид победи Лудогорец с 1:2 в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Карло Анчелоти направи известни промени в стартовия си състав, като остави някои от титулярите в отбора си на резервната скамейка. Основният централен нападател на „белия балет“ Карим Бензема остана резерва за сметка на Хавиер Ернандес – Чичарито. Тони Кроос, който е световен шампион с Германия от последния Мондиал в Бразилия, седна на резервната скамейка за сметка на Иярменди. Иско пък започна на мястото на колумбийския плеймейкър Хамес Родридгес. Вратарският пост остана за Икер Касийяс, а суперзвездите Кристиано Роналдо и Гарет Бейл започнаха като титуляри.

Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев реши да заложи на обичайните титуляри в своя отбор, като на вратата се заърна Владислав Стоянов, който изтърпяваше наказание, заради червения картон в мача срещу Стяуа. В нападение Роман Безяк бе предпочетен пред Хамза.

Мачът започна добре за Лудогорец, като българите се стремяха да владеят топката с дълги разигравания. В 3-та минута Ешпиньо изведе много добре Кейсара зад защитата на Реал, но Марсело успя да застане на пътя му и топката излезе в аут. В 5-та минута Лудогорец проведе много добра атака. Кейсара проби по крилото и остави Безяк на много чиста позиция пред наказателното поле. Неговият удар бе отразен от защитник и излезе в корнер. Последва много добро центриране, което Марселиньо засече във вратата за 1:0.

Реал отвърна с много добро нахлуване на Роналдо в наказателното поле на Българите. Той чукна много добре топката към Бейл, чийто удар мина опасно край гредата. В 9-та минута Чичарито нахлу в наказателното поле на Лудогорец, където бе съборен от Йордан Минев. Съдията отсъди дузпа, а Минев получи жълт картон. Зад бялата точка застана Кристиано Роналдно, но българският вратар Владислав Стоянов направи невероятно спасяване и запази преднината на своя отбор.

В 12-та минута Модрич даде прекрасен пас на Роналдо, който вкара във българската врата, но голът бе отменен заради засада. В 21-та минута Лудогорец получи корнер. Последва още едно изключително центриране, което намери Козмин Моци, чийто удар мина много близо до вратата на Касийяс. В 23-та минута Роналдо получи добър пас в наказателното поле. Там той падна след много леко съприкосновение с Козмин Моци и Реал получи втора дузпа, за която имаше големи съмнения дали е редовна.  Зад топката отново застана португалската суперзвезда. Стоянов отново беше много близо до отразяването на удара на Роналдо, но топката попадна точно в ъгъла за 1:1

В 31-та Марсело минута даде много добро центриране, което Роналдо засече опасно с глава, но ударът му бе спасен от Стоянов. В 33-та минута отново португалецът открадна една топка от защитата на Лудогорец и даде опасно центриране, което Чичарито бе на косъм да засече във вратата. Все пак Стоянов трябваше да избива топката, която попадна в обсега на вратата. В 41-та минута Реал организира прекрасна атака на скорост. Иско нахлу в наказателното поле на домакините и намери на много чиста позиция Чичарито, който прати топката на сантиметри покрай вратата.

В 42-та минута Марсело даде много добро центриране, което бе засечено с глава от Рамос, но топката мина малко над вратата. В 43-та минута Бейл нахлу в наказателното поле на Лудогорец и даде пас към Роналдо, който бе много близо до вратата. Александър Александров успя да избие топката от краката на нападателя в последния момент. В 44-та минута Безяк бе изведен зад испанската защита и прати топката във вратата, но голът бе отменен заради много тънка засада.

Второто полувреме започна с доминация на гостите. Още в началото Роналдо нахлу в наказателно поле и стреля, като шутът му мина на сантиметри покрай гредата. В 52-та минута Бейл стреля опасно с глава след центриране на Иско, но ударът му бе спасен от Стоянов. В 53-та минута Ешпиньо  отправи топовен удар от около 35 метра, който Касиийяс едвам спаси. В 55-та минута Реал организира прекрасна контр-атака и Иско даде прекрасен пас на Чичарито, който не успя да вкара от много близка дистанция. В 57-та минута Роналдо стреля към вратата, но Стоянов спаси с лекота.

В 65-та минута Лудогорец организира поредна прекрасна многоходова акция, завършила с шут на Марселиньо от границите на наказателното поле, който Касийяс спаси на косъм. В 67-та минута Роналдо стреля от непосредствена близост, като Александров изби топката от голлинията.  В 70-та минута голмайсторът за Лудогорец Марселиньо получи неприятна травма и трябваше да бъде принудително заменен от Вандерсон. В 71-та минута Рамос спря скоростна атака на Лудогорец с грубо нарушение срещу Вандерсон и получи жълт картон. След това Модрич бе заменен от Тони Кроос.

В 75-та минута Хамес Родригес влезе на мястото на Иско. В 77-та минута Марсело проби по дясното крило и даде прекрасно центриране, което Бензема засече във вратата за 1:2. В 80-та минута Бензема отправи нов много опасен удар, който мина малко над вратата. В 81-та минута Абел Анисе влезе на мястото на Ешпиньо, а Мисиджан на мястото на Михаил Александров. В 83-та минута Мисиджан нахлу в наказателното поле и бе повален, но реферът не посочи бялата точка, а отсъди корнер.

В продълженията Лудогорец получи правото да изпълнява наказателен удар в близост до наказателното поле. Анисе центрира и топката попадна в Дяков, който шутира от непосредствена близост и топката трябваше да бъде избивана пред вратата от Марсело. Последва скоростна контра-атака на Реал Мадрид и Бейл излезе сам пред вратата но ударът му бе спасен от Стоянов. В крайна сметка Реал успя да победи Лудогорец с 1:2 в един невероятен европейски двубой.

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Кайсара, А. Александров, Моци, Минев, Ешпиньо (Анисе), Дяков, М. Александров (Мисиджан), Марселиньо (Вандерсон), Дани Абало, Безяк

РЕАЛ МАДРИД: Касийяс; Арбелоа, Варан, Рамос, Марсело; Модрич (Кроос), Ияраменди, Иско (Хамес Родригес); Бейл, Чичарито (Карим Бензема), Кристиано Роналдо;


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    9 0 Отговор
    Никаква дузпа. Всичко е явно подпиране на реал. Това не е спорт
  • 2 коце

    8 1 Отговор
    пак интигри или грешки на реферите но за Реал пак "неРеална" победа

    Коментиран от #4

  • 3 датка

    6 1 Отговор
    САДЯТА Е ТАПА ПОТКА
  • 4 коце

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "коце":

    интигри*
  • 5 outside

    0 9 Отговор
    Лудогорци да са благодарни че отнесоха само два гола

    Коментиран от #15, #16

  • 6 Симеон Тасев

    0 2 Отговор
  • 7 Симеон Тасев

    1 1 Отговор
    все пак наще играха много силно е много ясно че реалците ги подряха съдийте
  • 8 тттн

    6 0 Отговор
    Реалния резултат е 1:1!!!
  • 9 TODOR STOYANOV

    7 0 Отговор
    СЪДИЯТА ПОБЕДИ "ЛУДОГОРЕЦ" УВАЖАВАХ "реал мадрид" И АКО ИМАХ ПО-МАЛКИ БУКВИ БИХ ГО НАПИСАЛ С ТЯХ!ЖАЛКО Е ФУТБОЛИСТИ, КОИТО СТРУВАТ КОЛКОТО БРУТНИЯ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ НА БЪЛГАРИЯ ДА ОЧАКВАТ ПОДКРЕПАТА НА ТОЗИ "ШОТЛАНДСКИ ПЛАШИП.ТАК"!ВЕЧЕ СЕ ОТВРАТИХ ОТ КОМЕРСИАЛИЗМА НА ТОЗИ ТУРНИР!НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ОНЯ ГОРЕ СЕДИ-ДОЛУ ГЛЕДА!!!ААААААА...ИДВА МИ ДА МУ СКЪСАМ РЪКАТА И ДА ГО ПРЕБИЯ С НЕЯ......

    Коментиран от #24

  • 10 iki

    5 0 Отговор
    скапано некомпетентно съдийство!!!
  • 11 animalalex

    4 0 Отговор
    СРАМ ЗА'' ВЕЛИКИЯТ ''РЕАЛ
  • 12 Фен на Реал

    1 0 Отговор
    Лудогорец игра мъжки, както с Ливърпул така и с Реал, втората дузпа я нямаше. Но и отменен чист гол на Роналдо, така че от една страна едното е компенсирано за сметка на другото.

    Коментиран от #27

  • 13 Stan

    4 0 Отговор
    Ей сега някой да му надигне на шотлатдския съдия полата!!!
    И да видим на колко "дузпи" носи!!!
  • 14 жалък реал мадрид

    7 0 Отговор
    Кралския драматичен театър от Мадрид изнесе мнодо нескопосан скеч в София.
  • 15 Shmeker

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "outside":

    Реал поне още 3 можеха да получат.
  • 16 Shmeker

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "outside":

    Някой да набие хибаво съдията тая вечер. Лично аз бих го направил.
  • 17 comment

    6 0 Отговор
    Мда, оказа се, че скапаният Реал не е никак Реал-ен. Щом с прийоми от балетното изкуство успява да додраска със сетни сили до победа във футболен мач...
  • 18 shadow

    1 0 Отговор
    sms do madiqta
    Щ+Щ.
  • 19 PIRANHA

    9 0 Отговор
    Жалка ФИФА, жалък Реал мадрид, жалък съдия, това е европейския футбол. Защо да свири съдията честно, като на евентуален финал с малък отбор никой няма да отиде от европейците да го гледа, всичко е само за пари, то се видя сега, то ще се вижда винаги. Много милионната селекция, се излага срещу БЪЛГАРСКИЯ малчо. големите нарочно го пиша с малки букви реал им трябва съдия в тяхна полза, за да бие....

    Коментиран от #25

  • 20 Бате Цецо

    6 0 Отговор
    Беше силен май на европейско ниво, но съдята не беше на ниво.
  • 21 Shmeker

    1 0 Отговор
  • 22 Shmeker

    5 0 Отговор
    Съдиите вън от футбола! Цял свят видя какво става, само не и съдията!
  • 23 Румен Янев

    5 0 Отговор
    Няма вече спорт!Няма автомобили...бяла...черна техника!Няма ценности у хората!Има само скапани ПАРИ !!! Важното е въпреки всичко големите от реал снощи но много пъти просто бяха смешни и жалки !!! БРАВО ЛУДОГОРЕЦ !!! ГОРДЕЯ СЕ С ВАС !!!
  • 24 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "TODOR STOYANOV":

    Абе и аз ги уважавах, но вече не. Гледам на тях като финансова машина - за пране, правене и т.н.
  • 25 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "PIRANHA":

    Абе хората ще отидат на финал, ама като цяло приходите ще паднат.
  • 26 Shmeker

    0 0 Отговор
  • 27 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Фен на Реал":

    14-ката на Реал беше в засада.