Last news in Fakti

20 Октомври, 2014 10:01 774 1

Григор Димитров изпадна от топ 10 в света

  • григор димитров-
  • топ 10-
  • тенис

Българският тенисист е 11-ти в новото класиране на ATP

Григор Димитров изпадна от топ 10 в света - 1
Снимка: БТА/AP

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изгуби своето място в топ 10 на световната ранглиста, като вече е 11-ти в света.

Спадът в класацията на ATP за Григор се дължи на загубения финал на турнира в Стокхолм. От този шампионат българинът спечели 150 точки за световната ранглиста, но имаше да защитава 250, след като миналата година триумфира в шампионата. В топ 10 се завръща Анди Мъри, който спечели турнира във Виена и събра актив от 3795 точки. Все пак Димитров е много близo до него с общ актив от 3645 точки.

Благодарение на успеха си над Григор в Стокхолм, пък Томаш Бердих се изкачи до 6-то място в ранглистата, измествайки Кей Нишикори. Водач продължава да е сърбинът Новак Джокович, който има актив от 11 510 точки. Все повече до него се приближава Роджър Федерер, който има актив от 9080 точки. Трети е Рафаел Надал, но той едва ли ще се изкачи в класирането, заради контузия, която най-вероятно ще го извади от всички турнири до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    0 0 Отговор
    Григор Димитров си взема парите и въобще не му пука на кое място е в класациите на света. Отдавна е разбрал, че толкова си може. Също като Пиронкови.