Last news in Fakti

20 Октомври, 2014 18:03 753 0

Арда Туран: Не играем красив футбол, но побеждаваме

  • арда туран-
  • атлетико мадрид-
  • красив футбол

Според Туран най-важното нещо е отборът да не допуска голове в своята врата

Арда Туран: Не играем красив футбол, но побеждаваме - 1
Снимка: БТА/ AP

Футболистът на Атлетико (Мадрид) Арда Туран заяви, че тимът му не играе красив футбол, но побеждава с екипен дух и много работа. През миналия сезон „дюшекчиите“ спечелиха титлата на Испания, а освен това играха и финал в Шампионската лига.

„Нашият футбол може да не е красив, но е печеливш. Не винаги тези, които играят най-красиво, печелят трофеите. Има моменти, в които искаме да задържаме повече топката, но нямаме Кристиано Роналдо или Лионел Меси и трябва да компенсираме с отборна игра и много труд“, сподели 27-годишният турчин пред сайта на ФИФА.

„Уважавам мнението на всеки. Аз също харесвам начина на игра на Барса и Байерн, но предпочитам повече нашия стил. Когато Диего Симеоне застана начело на тима, ни каза: „Ако не позволим на съперника да вкара гол, ще спечелим“. Най-важното нещо е да не допускаме голове в нашата врата, а рецептата – работа и още работа“, каза още Арда Туран.

В последните си пет мача Атлетико е записал четири победи. Следващото препятствие на тима е шведският Малмьо, който гостува на „Висенте Калдерон“ в среща от груповата фаза на Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА