20 Октомври, 2014 18:33 1 461 0

Експлозия разруши част от стадиона на Шахтьор

  • шахтьор-
  • стадион-
  • донецк-
  • експлозия-
  • сепаратисти

Паднала е част от стъклената фасада след мощната експлозия

Експлозия разруши част от стадиона на Шахтьор - 1
Снимки: БТА/ AP

Стадионът на украинския Шахтьор (Донецк) „Донбас Арена“ е понесъл сериозни щети след мощна експлозия в близост до съоръжението, съобщиха от клуба на официалния си сайт.

„Взривната вълна на мощна експлозия нанесе сериозни щети на стадиона ни. Част от стъклената фасада е паднала, като в момента правим оценка на щетите. Предупреждаваме жителите на Донецк да не приближават стадиона, тъй като това може да бъде опасно“, сподели Вадин Гунко, временен директор на съоръжението.

Откакто започна конфликтът в Украйна отборът на Шахтьор, шампион на страната в последните пет години, се премести в столицата Киев. „Миньорите“ тренират и се подготвят там, а мачовете си играят на „Лвов арена“ в Лвов – най-големият по население град в Западна Украйна.

Домът на Шахтьор прие пет мача на европейското първенство през 2012 година. Донецк обаче се превърна в крепост на проруските сепаратисти, които са в сражения с местната армия, контролирана от правителството. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА