Last news in Fakti

21 Октомври, 2014 18:25 636 0

„Аутсайдерът” Рома приема Байерн в зрелищен сблъсък

  • рома-
  • аутсайдер-
  • байерн-
  • шампионска лига

Възпитаниците на Руди Гарсия имат само едно поражение през този сезон

„Аутсайдерът” Рома приема Байерн в зрелищен сблъсък - 1
Снимка: БТА/ AP

Шампионската лига отново е тук! Тази вечер ще се изиграят осем двубоя от третия кръг на груповата фаза, най-интересен от които е този между Рома и Байерн (Мюнхен) на „Олимпико” в италианската столица.

Когато бе изтеглен жребият за група „E”, всички определиха Рома като „аутсайдер”, който едва ли може да се пребори с конкуренцията на Байерн и Манчестър Сити за осминафиналите. В действителност обаче „вълците” показаха амбиции за нещо повече и могат само да съжаляват, че не успяха да бият „гражданите” на „Етихад” преди три седмици (срещата завърши 1:1).

От началото на сезона Руди Гарсия и компания се представят блестящо и имат само една загуба от девет мача във всички надпревари – от шампиона Ювентус в Серия „А”. Римляните играят атрактивен футбол, който освен с офанзивни аргументи, е подплатен и с добра игра в защита.

Байерн, от своя страна, който през миналия сезон отпадна на полуфиналите в ШЛ, също се намира в добра форма. Баварците победиха с 6:0 Вердер Бремен в последния кръг от Бундеслигата и са едноличен лидер в подреждането.

Последният сблъсък между двата тима бе през 2010 година, отново в груповата фаза на надпреварата. Тогава Марио Гомес вкара два гола в края на първото полувреме, но римляните обърнаха до 3:2 след попадения на Бориело, Де Роси и Тоти през второто.

Срещу Манчестър Сити Руди Гарсия заложи на схема 4-3-3 с Флоренци, Тоти и Жервиньо в предни позиции. Полузащитната линия пък бе съставена от Наинголан, Кейта и Пянич. Байерн също играе с идентична схема, залагайки на Робен, Мюлер и Гьотце в предни позиции.

Несъмнено ни очаква един горещ сблъсък, който до голяма степен може да определи крайното класиране в групата. В другия мач ЦСКА (Москва) приема Манчестър Сити.

Вижте всички срещи, които ще се изиграят тази вечер в Шампионската лига:

Група „Е”, 19:00 часа: ЦСКА Москва (Русия) – Манчестър Сити (Англия)
Група „Е”, 21:45 часа: Рома (Италия) – Байерн Мюнхен (Германия)
Група „F”, 21:45 часа: АПОЕЛ (Кипър) – ПСЖ (Франция)
Група „F”, 21:45 часа: Барселона (Испания) – Аякс (Холандия)
Група „G”, 21:45 часа: Шалке (Германия) – Спортинг Лисабон (Португалия)
Група „G”, 21:45 часа: Челси (Англия) – Марибор (Словения)
Група „H”, 21:45 часа: БАТЕ Борисов (Беларус) – Шахтьор Донецк (Украйна)
Група „H”, 21:45 часа: Порто (Португалия) – Атлетик Билбао (Испания)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА