Last news in Fakti

22 Октомври, 2014 17:57 816 0

Фъргюсън: Мойс не разбра какво е Юнайтед

  • фъргюсън-
  • мойс-
  • уволнение-
  • манчестър юнайтед

Сър Алекс научил за уволнението на наследника си от вестниците

Фъргюсън: Мойс не разбра какво е Юнайтед - 1
Снимка: БТА/АР
Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън споделя в допълнението към своята автобиография, че неговият наследник на кормилото на отбора Дейвид Мойс не е успял да прецени колко голям клуб поема. 72-годишният шотландец смята, че под ръководството на Мойс "червените дяволи" не са практикували достатъчно скоростен футбол и отговори на критиците, че е завещал на Мойс отбор с висока средна възраст.

"Дейвид не осъзна колко голям клуб е Манчестър Юнайтед. За него това беше огромен скок", пише Фъргюсън в обновената си книга, откъси от която се появиха в английските медии.

"Причината в Манчестър Юнайтед да играем на висока скорост беше, че играчите са свикнали по този начин. Ако поради някаква причина темпото се забавеше, аз щях да им кажа на почивката, че това не сме ние. Високото темпо не пречеше на резултатите ни. Това беше нашият начин: енергия и решителност, които да покажем в половината на противника."

"Когато резултатите на Манчестър Юнайтед се влошиха, всяко поражение беше тежък удар за Дейвид Мойс. Можех да видя това в поведението му. През януари ние купихме Хуан Мата и това даде надежди на всички. Но аз виждах как Дейвид е притиснат в ъгъла и не може да си поеме въздух. познавам това чувство от 1989 година, когато минах през подобен ужасен период. "

"Никой не може да оспори колко разочароващ беше миналия сезон. И в крайна сметка той му костваше работата", продължи Фърги, който коментира и възрастта на отбора, оставен на Мойс.

"11 футболисти от шампионския отбор през сезон 2012/13 бяха под 25-годишна възраст. Всеобщото мнение, че при назначаването на Мойс не сме преминали през нормален процес. това са глупости. Ние направихме всичко по правилния начин: тихо, внимателно и професионално. Челси започна настоящия сезон като фаворит за титлата, а в състава им има шестима футболисти над 30 години. Но не чувам някой да мърмори за това."

"Оставил съм остаряла структура в Манчестър Юнайтед? Странно описание. Виждали ли сте нашето ново тренировъчно съоръжение?"

Фърги коментира и решението на Мойс да освободи неговите помощници и да назначи свой екип, когато пое поста през лятото на 2013 година.

"Може би Дейвид е смятал, че в толкова голям клуб трябва да получава подкрепа от всеки ъгъл. Мрежовата връзка вече беше налице и страхотни хора заемаха своите позиции. Бях в Абърдийн, когато Мойс беше уволнен. В понеделник летях до Манчестър и до мен стоеше момче с вестник в ръка. Там пишеше, че Мойс ще бъде уволнен. В онзи момент не бях сигурен какво се случва", каза още Фъргюсън.
 
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА