Last news in Fakti

22 Октомври, 2014 22:58 1 079 0

Григор Димитров се измъкна срещу Зверев

  • димитров-
  • тенис-
  • зверев

Българинът трябваше да обръща мача от 1:0 сета

Григор Димитров се измъкна срещу Зверев - 1
Снимка: БТА/АР
Григор Димитров започна с победа участието си на турнира в Базел, след като се разпраси със 17-годишния германски талант Александър Зверев след 2:6, 6:4, 6:2. Тинейнжърът, който се намира на 135-ото място в световната ранглиста, затрудни на максимум българина и загатна, че го чака голямо бъдеще.

Следващият противник на българина ще бъде канадеца Васек Поспишил, който се намира на 44-ото място в световната ранглиста. Двамата до момента не са се изправяли един срещу друг.

 
Първият сет бе кошмарен за българина, тъй като той бе надигран тотално от 17-годишния си противник, който показа страхотен тенис. Още в първия си гейм младият германец стигна до пробив, като реализира четвъртия си шанс в него. Той матира българина с прекрасен форхенд, като взе аванс от 1:0 гейма. След това без особени проблеми затвърди пробива и увеличи преднината си в геймовете.

Двамата след това си взимаха подаванията, като Гришата не достигна до нито една точка за пробив през първия сет. В седмия гейм българинът загуби за втори път своето подаване и така изоставането му стана 5:2.

Двойна грешка и непредизвикан пропуск за нашето момче позволиха на германеца да стигне до 15;40. При първия си шанс младокът прати ретура си в аут, а след това с прекрасно воле Димитров изравни на 40:40.
След грешка от бекхенд обаче неговият противник стигна до трети шанс за пробив, който бе спасен от българина. При четвъртия си шанс германецът проби. Той затвърди пробива си и в крайна сметка спечели сета с 6:2.

Вторият сет започна обаче отлично за Гришо и той стигна до аванс от 3:0 гейма, след като проби подаването на противника си във втория гейм. Той се възползва от точката си за пробив и с удар над главата успя да я реализира. Радостта на хасковлията обаче не трая дълго, тъй като Зверев върна пробива и изравни на 3-3.

В петия гейм германецът стигна до два шанса, като с по-агресивна игра успя да се възползва от втория.
Григор стигна до решителен пробив при 5:4 и така взе сета. Той се възползва от сетбола след неубедителна изява на германеца и в крайна сметка взе най-важната точка за него в сета.

Третият сет започна равностойно, като Григор пропиля точка за пробив в четвъртия гейм, след като я опропасти с лош удар от форхенд. Все пак нашето момче стигна до пробив за 4:2, след като достигна до две възможности и успя да се възползва още от първата, след като германецът допусна неточност по време на разиграване. Българинът затвърди пробива, след като в следващия гейм му се наложи да спасява две точки за пробив, но все пак успя да се пребори геройски за важния гейм. Хасковлията пробив още веднъж рухналия Зверев и така стигна до крайния успех.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА