23 Октомври, 2014 11:27 832 0

Платини спира мачовете без публика

  • уефа-
  • платини-
  • предложение-
  • затворени врати-
  • расизъм

Вместо празни трибуни при наказание, шефът на УЕФА предлага жени и деца да бъдат допускани безплатно

Платини спира мачовете без публика - 1
Снимка: БТА/АР
Президентът на УЕФА Мишел Платини обмисля нов вариант при наказание за расистки прояви по време на мачове в Европа. Според французина, вместо затваряне на сектори при расизъм, по-добрият вариант е на трибуните да се допускат без пари само деца и жени.
 
Платини предложи идеята след мача от Шампионска лига между ЦСКА Москва и Манчестър Сити, който се игра пред празни трибуни заради расистки и хулигански прояви на привържениците на "армейците". Московчани ще изиграят при закрити врата и другите си домакински срещи от групите на Шампионска лига, което отнема голяма част от атмосферата на стадиона. 
 
Въпреки наказанието, няколко стотин души изгледаха мача в Москва, но разследването показа, че няма нарушение. 
 
"Единствено делагациите на клубовете, журналисти, стюарди, представители на спонсори и на УЕФА са гледали на живо мача", каза говорителят на УЕФА Педро Пинто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА