Last news in Fakti

23 Октомври, 2014 15:57 1 068 2

България се срина с 13 места в световната ранглиста

  • българия-
  • фифа-
  • ранглиста-
  • спад

Начело в ранглистата на ФИФА е световният шампион Германия

България се срина с 13 места в световната ранглиста - 1
Снимка: БТА/ AP

Българският национален отбор по футбол се срина с 13 места в световната ранглиста на ФИФА. „Лъвовете“ ни вече заемат 59-ата позиция с актив от 532 точки.

В основата на спада в класацията са колебливите резултати на националите ни в европейските квалификации. България победи Азербайджан, но след това записа две поредни загуби от Хърватия и Норвегия.

Те бяха последвани от критики към селекционера Любослав Пенев. Очаква се в близките дни изпълнителният комитет на Българския футболен съюз да обсъди темета с представянето на националния отбор.

На първо място в ранглистата на ФИФА е Германия, следвана от Аржентина и Колумбия. Националният отбор на Белгия измести от четвъртата позиция Холандия. Пред България в класацията са тимове като Мали, Панама и Того. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Пред България в класацията са тимове като Мали, Панама и Того. .......... А бе ако играем с Того и съдията е наш човек да свирне 3-4 дузпи за нас след като е показал 7-8 червени картона на Тогайците може и да направим един равен което си е равносилно на победа и повод за празнуване на националите ни

    Коментиран от #2

  • 2 любител

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    Но само при условие, че играе Ники Михайлов, без неговата класа за къде...