23 Октомври, 2014 16:27 715 0

Спортното министерство раздаде близо 850 хил. лева премии

  • спортно министерство-
  • премии-
  • евгения раданова-
  • медалисти-
  • призьори

Бонуси имаше и за треньорите и щабовете на състезателите

Спортното министерство раздаде близо 850 хил. лева премии - 1
Снимка: БТА

Общо 846 525 лева връчи служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова на медалистите и призьорите от Младежките олимпийски игри в Нанджин и от световните и европейски първенства, провели се в нейния мандат. Финансови стимули от държавата получиха също треньорите и щабовете на отделните федерации.

На официалната церемония, организирана от Министерство на младежта и спорта в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски”, присъстваха параолимпийци, атлети от Спортната федерация на глухите, състезатели и треньори по художествена гимнастика, кану-каяк, бокс, вдигане на тежести, спортна стрелба, спортна гимнастика, джудо, лека атлетика, модерен петобой, борба и гребане.

„Скъпи състезатели, треньори и спортни дейци, много се вълнувам днес да бъда сред вас и за първи път като министър на спорта да наградя вашите изключителни постижения, защото знам какъв е пътят, по който вие сте минали, за да бъдете днес тук и всички ние да отдадем нашата чест и почит към извоюваните от вас медали и призови класирания“, каза по време на награждаването министър Евгения Раданова, цитирана от пресцентъра на ММС. - „Радвам се да видя толкова млади хора. Радвам се, че вие имате огромни мечти, които следвате и които се надявам да реализирате в бъдеще”.

Индивидуалните награди са регламентирани в Инструкцията за награждаване на спортисти с парични средства от Министерството на младежта и спорта за постигнати призови класирания през 2014 година.

Сред най-значимите постижения от последните месеци беше триумфът на ансамбъла ни по художествена гимнастика на световното първенство, където бяха спечелени злато в многобоя и сребро на ленти и топки. Всяка една от състезателките в отбора на Ина Ананиева получи по 40 200 лева, а треньорката - 31 658 лева. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА