Last news in Fakti

24 Октомври, 2014 13:57 597 0

Клубовете искат световното в Катар да е през лятото

  • катар 2022-
  • световно първенство-
  • клубове-
  • календар-
  • провеждане

Календарът на първенствата ще се обърка, смятат от асоциацията

Клубовете искат световното в Катар да е през лятото - 1
Снимка: БТА/АР
От Асоциацията на европейските клубове обсъждат възможността Мондиал 2022 в Катар да се проведе през май. Дискусията около това кога да се проведе шампионата върви от известно време заради високите температури в Катар през юни-юли, когато е традиционното време на провеждане на шампионати на планетата.
 
Президентът на ФИФА Йозеф Блатер официално предложи турнирът да се проведе ноември-декември. От водещите европейски клубове веднага реагираха срещу предложението с мотива, че ако турнира е ноември-декември, календара на първенствата и клубните турнири в Европа напълно ще се обърка.
 
В Асоциацията на европейските клубове членуват 214 клуба, след които Манчестър Юнайтед, Челси, Байер, Реал (Мадрид) и Барселона. Президент е Карл-Хайнц Румениге.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА