Last news in Fakti

24 Октомври, 2014 16:28 2 956 0

Илиана Раева: Българският спорт трябва да има министерство

  • илиана раева-
  • спортно министерство-
  • закриване-
  • ммс

Според Раева ще е неприемливо да се закрие министерството на младежта и спорта в новия кабинет

Илиана Раева: Българският спорт трябва да има министерство - 1
Снимка: БТА

„Българският спорт трябва да има свое министерство”, заяви пред журналисти председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

„Чух, че министерството на младежта и спорта може да бъде закрито. За мен това е още едно доказателство, че спортът е последното нещо, от което се интересува българският политически елит. А всъщност спортът е онзи социален феномен, който отдалечава младите хора от наркотиците, цигарите и алкохола. Спортът възпитава качества, които са много полезни във всяка една сфера”, сподели още Илиана Раева.

„Това решение е неприемливо за мен и се надявам да не се приеме. Надявам се нашите политици да бъдат мъдри и много отговорни към българския спорт, защото България е „осъдена” да има големи спортисти. Колкото и да успяха да унищожат спорта през последните 25 години, все пак спортистите оцеляха и до ден днешен имаме световни и европейски шампиони. България има нужда от своето спортно министерство, с грижата от правителството и с финансирането – такова, каквото трябва да бъде”, заяви още Раева.

Тя коментира шансовете на България да приеме голямо първенство по художествена гимнастика: „Имаме вече материалната база. Всичко е волята на министерството на спорта и правителството. Това е едно състезание, което ще има невероятен успех и ще предизвика изключителни емоции в българите. Финансирането не е скъпо. Няма никакъв проблем България да бъде домакин на световно или европейско първенство, стига да има необходимото уважение и отношение от българските политици”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА