Last news in Fakti

24 Октомври, 2014 23:41 1 105 1

Гришо игра достойно, но загуби от Федерер в Базел

  • григор димитров-
  • тенис-
  • роджър федерер-
  • базел

Българинът пропусна четири сетбола в първия сет

Гришо игра достойно, но загуби от Федерер в Базел - 1
Снимка: БТА/ AP

Роджър Федерер победи Григор Димитров със 7:6 (4), 6:2 на четвъртфиналите на турнира от категория „ATP 500” в Базел. Българинът игра достойно, но в решителните моменти Федерер показа класа и елиминира сънародника ни, който изпусна четири сетбола в първия сет.

Двамата тенисисти започнаха много концентрирано срещата и взимаха своите подавания. В края на сета започна и играта на нерви – единадесетият гейм бе най-оспорван. Българинът допусна двойна грешка, падна на корта, спаси точка за пробив и в крайна сметка спечели подаването си, за да поведе с 6:5. В следващия гейм се отвори прекрасна възможност на Гришо да затвори сета.

Швейцарецът, подкрепян от местната публика, допусна няколко непредизвикани грешки, но Димитров не успя да се възползва – той изпусна цели четири сетбола. В тайбрека Федерер поведе с 4:0 и въпреки че хасковлията намали разликата, опитният тенисист спечели първи сет.

Вторият сет започна лошо за Григор Димитров, който допусна пробив още при първото си подаване. След това Федерер спечели сервис гейма си и поведе с 3:0. Въпреки опитите си, Гришо не успя до края да пробие подаването на швейцареца и загуби сета, с което и срещата, с 2:6. Съперник на световния номер 2 на полуфиналите ще е Иво Карлович.

Това бе вторият сблъсък между Григор Димитров и Роджър Федерер. Преди година те отново бяха съперници на четвъртфиналите в швейцарската столица, като тогава краен победител също бе Федерер.

В друг двубой от четвъртфиналите 17-годишният хърватин Борна Чорич хвърли голямата бомба, отстранявайки Рафаел Надал с 6:2, 7:6 (4). Младокът, който преди година спечели Откритото първенство на САЩ при юношите, постигна най-големия си успех при професионалистите и от понеделник ще бъде най-младият играч в топ 100 на световната ранглиста. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ТО ОСТАНА И ДА БИЕ ФЕДЕРЕР
    НАЛИ МУ СЕ ЗАКАНИ ГРИШО ВЗЕМИ СИ РАКЕТАТА ЧАКАМ ТЕ ЕЕ Е КВО СТАНА