25 Октомври, 2014 09:48 804 1

„Вечно” дерби под знака на първия сняг

  • левски-
  • цска-
  • вечно дерби-
  • първи сняг-
  • а група

За последно Левски победи ЦСКА на 27 април 2013 година, след което претърпя пет загуби от червените

„Вечно” дерби под знака на първия сняг - 1
Снимка: БТА

Левски и ЦСКА ще кръстосат шпаги в деня, в който падна първият сняг в столицата. Днес от 16:00 часа на Националния стадион „Васил Левски” ще се изиграе 137-ото дерби между родните колоси в „А” група, които се намират в добри позиции за атака на титлата.

ЦСКА е едноличен лидер във временното класиране с актив от 29 точки, докато „сините” са четвърти с 21 – само на точка от втората позиция. Последната победа на Левски над кръвния враг датира от 27 април 2013 година (2:1). В последните пет мача между двата тима неизменно „армейците” побеждават, като са допуснали само един гол във вратата си от Левски.

Въпреки че са сочени за фаворити, „червените” трябва да внимават. Първата причина е, че в подобно дерби думата фаворит е без особен заряд, а втората е, че Левски показа, че през този сезон няма да е боксова круша. „Сините” победиха Лудогорец в зрелищен мач, а освен това показаха значително подобрение на играта си в сравнение с миналия сезон.

Рефер на двубоя ще е Ивайло Стоянов. Докато треньорът на символичните гости Стойчо Младенов предпочете да запази мълчание преди важния мач, наставникът на Левски Георги Иванов – Гонзо не пропусна да се заяде с врага: „Аз лично не се притеснявам от ЦСКА по никакъв начин – това е отбор, който 15 години ми е носил радост. Няма как сега да имаме притеснения от този отбор. Бях притеснен, когато щяха да ги закрият преди година и половина”.

От Столична община информираха, че служителите на реда ще бдят за сигурността на гражданите както на територията на стадиона, така и в цяла София. Специално внимание ще бъде насочено към спирките на градския транспорт и на местата, където се събират и съществува възможност да се засекат привържениците на двата тима. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАЙНА

    0 0 Отговор
    ФУТБОЛЕН ФЕН СЪМ ,НО СТИГА С ТОВА ВЕЧНО ДЕРБИ МОЛЯ. ПРАЗНИ СТАДИОНИ ,СКУЧНИ МАЧОВЕ ,КОФТИ ИГРА . ОБРАТИ ЛИПСВАТ, ИНТРИГА =0 . ЕДИН МАЧ НЕ СЪМ ИЗГЛЕДАЛ 90 МИН. ОТ 'ВЕЧНОТО ДЕРБИ' СМЯХ . ЗАПОВЯДАЙТЕ ВЪВ ВТОРНИК НА ДЕРБИ