25 Октомври, 2014 15:55 2 239 2

ЦСКА отново размаза отчайващ Левски

  • левски-
  • цска-
  • вечно дерби

Червените победиха с 0:3

ЦСКА отново размаза отчайващ Левски - 1
Снимка: БТА

Отборът на ЦСКА победи Левски с категоричното 0:3, извоювайки шеста поредна победа във Вечното дерби.

 И двамата треньори решиха да  не си позволяват излишни експерименти и да изиграят мача с най-постоянните си футболисти от началото на сезона.

Георги Иванов заложи в нападение на испанците Мигел Бедоя и Антонио Аниете, които през последните седмици показаха сериозно израстване. В игра за „сините“ се завърна капитанът Владимир Гаджев, който в центъра  си партнира с Георги Сърмов. По крилата  започнаха Луис Педро и Роман Прохазка. На вратата за Левски отново застана Пламен Илиев, както и титулярната четворка в защита в лицата на Пламен Крумов, Борислав Стойчев, Аймен Белаид и Веселин Минев.

В състава на ЦСКА Стойчо Младенов заложи на само двама българи в лицата на бранителите Александър Тунчев и Венцислав Василев. Те си партнираха с Марин Оршулич и Тончи Кукоч. В нападение ЦСКА разчиташе на най-резултатния голмайстор в А група до този момент – Серджиу Буш. Зад него действаха ударното трио Луис Соарес,  Жуан Фелипе и Тони Силва. Централната част на терена беше заета от Маркиньос и Стивън Съндей. И двамата треньори разчитаха на схемата 4-2-3-1.

Мачът започна под силен снеговалеж, като преди неговия старт и от двата щаба имаше предложения за отмяна на срещата. В крайна сметка дербито започна. Левски организира добра атака в 1-та минута и получи правото да изпълни корнер. Гаджев комбинира с Прохазка, който отправи остро центриране към малкото наказателно поле. Там топката за малко да намери Стойчев в непосредствена близост до вратата, но Оршулич изби в последния момент. В 4-та минута Луис Педро намери добра позиция за изстрел и шутира точно към „червената“ врата, но ударът му не затрудни вратаря Дивиш. От началото на мача феновете на Левски започнаха да замерят Стойчо Младенов със снежни топки. В 5-та минута една от топките уцели в главата Стойчо Младенов, което предизвика сблъсъци между щабовете на двата отбора.

В 10-та минута ЦСКА получи правото да изпълни пряк-свободен удар след грубо нарушение на Сърмов срещу Силва. Ударът на Кукуоч обаче мина далеч над вратата. В 16-та минута Левски организира силна контра-атака чрез Аниете, завършила с неточен изстрел от далеч на Гаджев. В 17-та минута Луис Педро бе изведен на изключително чисто положение, но беше затворен от Венцислав Василев, след което шутът му бе отразен от Дивиш.  В 21-та минута Кукоч даде добре центриране, което бранителите на Левски не успяха да отразят добре. Буш стреля сам срещу вратаря, но Пламен Илиев отрази. Топката обаче се озова в Тони Силва, който отбеляза за 0:1.

В 26-та минута Гаджев отне една топка от „червената“ отбрана и стреля от далеч, но ударът му мина покрай вратата.  В 29-та минута късмета си с удар от далеч опита и Прохазка, но шутът му бе отразен от Дивиш. В 32-та минута ЦСКА организира добра контра-атака чрез Кукоч и изведе Буш в наказателното поле, но неговият удар излезе в аут.

В 37-та минута ЦСКА получи пряк-свободен удар. Последва центриране, което  бе засечено с глава от Буш. Ударът обаче бе твърде слаб и попадна право в ръцете на Илиев. Последва ответна атака на Левски, която изведе Аниете сам срещу вратаря, като Дивиш изби в последния момент. В 41-та минута пък Бедоя бе изведен сам срещу вратаря, но отново Дивиш успя да затвори ъгъла му и да предотврати гол. В продължението на първото полувреме Венцислав Василев изведе Срджиу Буш сам срещу вратаря и за румънския нападател не беше проблем да вкара за 0:2.

В 47-та минута ЦСКА организира скоростна контра-атака, като Силва даде прецизно цетриране към Буш, на който не достигнаха сантиметри, за да вкара нов гол. В 62-та минута Маркиньос нахлу в наказателното поле на Левски и отправи мощен шут, който бе спасен от Илиев. В 65-та минута Левски организира бърза контра-атака, която бе спряна от „червените“ чрез нарушение на Тунчев срещу Бедоя. Последва силен шут на Сърмов, минал малко над вратата. В 69-та минута Гаджев центрира от корнер, като топката намери непокрития Аниете, който не съумя да отправи силен удар. В 77-та минута „сините‘ получиха шанс да изпълнят корнер. Центрирането намери  Стойчев, но ударът му мина над вратата. В 85-та минута ЦСКА организира поредна сила атака, която позволи на Буш да остави Галчев сам на празна врата и да отбележи за 0:3, с което сложи точка на мача.

В края на срещата „сините“ фенове не издържаха и се опитаха да нахлуят на терена, като полицията трябваше да укротява положението пред Сектор Б.


 

Левски: Пламен Илиев, Пламен Крумов, Веско Минев, Аймен Белаид, Борислав Стойчев, Георги Сърмов, Владимир Гаджев, Мигел Бедоя, Луис Педро, Роман Прохазка, Антонио Аниете.

ЦСКА: Якуб Дивиш, Тончи Кукоч, Венцислав Василев, Александър Тунчев, Марин Оршулич, Жуан Фелипе Рибейро, Маркиньос, Стивън Сънди, Тони Силва, Луис Сoарес, Серджиу Буш.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VA60

    2 0 Отговор
    Честит юбилей вечно да ви има да ни радвате още и още!!!!!!!!!!
  • 2 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор
    И в дъжд и в пек,
    на сняг и на лед,
    Тройчо бие "Левски",
    шести път подред!!!