Last news in Fakti

25 Октомври, 2014 20:04 917 0

Победа за Арсенал и поредна издънка за Ливърпул

  • арсенал-
  • ливърпул-
  • хъл сити

Артилеристите победиха Съндърланд с 0:2, докато мърсисайдци направиха 0:0 с Хъл Сити

Победа за Арсенал и поредна издънка за Ливърпул - 1
Снимка: БТА/AP

Арсенал победи отбора на Съндърланд с 0:2 в мач от 9-ия кръг от Английската висша лига.

Големият герой за „артилеристите“ се оказа Алексис Санчис, който отбеляза и двете попадения в срещата.  Арсенал имаше чиста възможност още в 15-та минута, когато Уелбек не стреля точно от позиция в наказателното поле.  Резултатът бе открит в 30-та минута, когато Санчес отне една топка от краката на Уес Браун и след прекрасен дрибъл я прати във вратата за 1:0. Малко по-късно  Касорла отправи зверски шут от около 20 метра, който мина малко над вратата.

Футболистите на Съндърланд създадоха първото си опасно положение в началото на второто полувреме, когато Родуел засече с глава остро центриране и топката мина на сантиметри над горната греда.  Все пак Арсенал сложи точка на спора в продълженията. Тогава вратарят на Съндарланд  Маноне  допусна детинска грешка, подарявайки топката в краката на Санчес, който нямаше проблеми да вкара за 2:0 и да осигури победата за своя отбор.

В същото време Ливърпул допусна поредна грешка в шампионата и направи нулево равенство в домакинството си срещу Хъл Сити.

Домакините диктуваха играта през целия мач, но не съумяваха да реализират положенията си. В 10-та минута Ловрен засече с глава много добро центриране на Джерард, но бранителят Елмохамади изчисти топката от гол линията. Малко по-късно вратарят Янкулович трябваше да избива опасен шут на Балотели. В края на полувремето пък удар на Хъдълстоун мина покрай вратата.  През второто полувреме добри възможности за „мърсисайдци“ пропуснаха Ламбърт и Балотели. В самия край на срещата италианският нападател пропусна да отбележи на няколко метра от вратата на Хъл и срещата завърши при резултат от 0:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА