Last news in Fakti

25 Октомври, 2014 21:14 1 417 0

Реал Мадрид разби Барселона след зрелищен обрат

  • реал мадрид-
  • барселона-
  • испания

Белият балет спечели с 3:1

Реал Мадрид разби Барселона след зрелищен обрат - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Реал Мадрид победи Барселона с 3:1 в най-голямото футболно дерби на испанския футбол.

Двата отбора направиха изключително двуостър мач, в който нападателният футбол доминираше.  Футболистите на Барселона направиха вихрено първо полувреме, но не съумяха да се възползват от чистите си голови положения. Второто полувреме беше за Реал Мадрид, като  „белия балет“ извоюва победата чрез оползотворяване на скоростните си атаки. В мача дебют с екипа на Барселона направи и нападателят Луис Суарес.

Мачът на „Сантиаго Бернабеу“ започна по шеметен начин за футболистите на Барселона, които откриха резултата още в 3-та минута.  Тогава Суарес изведе Неймар в наказателното поле, бразилецът преодоля няколко играчи на Реал и прати топката във вратата за 0:1. „Белият балет“ веднага се хвърли във вихрени атаки, за да върне попадението.  В 10-та минута Марсело даде центриране, извело Бензема сам срещу вратаря, но френския нападател не успя да намери добре топката и я прати в аут.  Малко след това Бензема удари две греди за няколко секунди. Първо той засече с глава центриране на Роналдо, пращайки топката в напречната греда. След рикошета тя отново се озова в краката му, но той я заби в страничната греда. Последваха спасявания на Браво след удари на Кроос и Роналдо.  Барса отвърна в 22-та минута с прецизен шут на Меси, отразен от Касияс. Малко по-късно Суарес изведе Меси сам срещу вратаря, но от няколко метра аржентинецът не съумя да прати топката във вратата. В 34-та минута Пике направи глупава дузпа в полза на Реал. Бранителят на Браселона се опита да изчисти с шпагат едно центриране на Марсело, но топката се отби в ръката му. Наказателният удар бе безпроблемно реализиран от Роналдо за 1:1. В 44-та минута Хамес отправи опасен удар с глава, минал на сантиметри над гредата на Браво.

Второто полувреме стартира с натиск на Реал Мадрид. В 50-та минута домакините изпълниха корнер, центрирането от който намери непокрития Пепе, който с глава реализира за 2:1. Последва кратък натиск на Барселона, който обаче не даде резултат. В 61-та минута отборът на Реал достигна до трети гол. Иско се възползва от грешка в защитата на Барса и изведе в предни позиции Роналдо. Португалецът намери Бензема, който с прецизен удар вкара за 3:1. В 72-та минута Меси изведе добре Неймар, но бразилецът изгуби равновесие и не съумя да отправи силен удар. В 75-та минута Бензема излезе на добра позиция, но топката бе избита от краката му от Масчерано.

В крайна сметка футболистите на Реал Мадрид достигнаха до крайния успех в срещата. По този начин те събраха актив от 21 точка, като са само на точка зад лидерите в Ла Лига от Барселона.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА