Last news in Fakti

30 Октомври, 2014 12:30 926 0

Цвети няма да играе мачове днес

  • пиронкова-
  • шампионките-
  • арена армеец

Българката с минимални шансове за продължаване напред в Турнира на шампионките

Цвети няма да играе мачове днес - 1
Снимка: БТА/АР

Най-добрата родна тенисистка Цветана Пиронкова ще има почивен ден днес. Това стана ясно, след като излезе програмата за деня от Турнира на шампионките.

Вчера първата ни ракета при жените загуби с 5:7, 2:6 от представителката на Германия Андреа Петкович във втория си мач от Група "Средец".Двубоят продължи 2 часа и 7 минути.

За поставената под №4 в схемата и №17 в световната ранглиста германка това бе първа победа от два мача срещу 41-ата в класацията на WTA и участваща с "уайлд кард" българка.

По този начин шансовете на първата ни ракета да се класира за полуфиналите в София са само теоретични, а за първите две места в група "Средец" ще се борят Доминика Цибулкова, Карла Суарес Наваро и Андреа Петкович, които за момента имат по една победа.

Днес българката ще почива, а на корта в зала "Арена Армеец" първи една срещу друга ще се изправят поставената под номер 3 Флавия Пенета и седмата в схемата Гарбине Мугуруса.

Двете имат по една победа до момента, след като испанката се наложи днес над Екатерина Макарова с 6:2, 6:1, а италианката постигна успех над Ализе Корне вчера с 6:1, 6:2.

Във втория мач за деня своята първа победа ще търсят именно Макарова и Корне, а в третия и последен двубой в четвъртък ще се срещнат тенисистките от групата на Цвети - Доминика Цибулкова и Андреа Петкович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА