30 Октомври, 2014 19:55 1 101 0

Признаха Тонев за виновен по делото за расизъм

  • тонев-
  • расизъм-
  • селтик-
  • дело

Наказаха национала за седем мача

Признаха Тонев за виновен по делото за расизъм - 1
Снимка: БТА/АР
Българският национал Александър Тонев беше признат за виновен по обвинението в расизъм. Днес беше изслушването пред Шотландската Футболна асоциация по повод обвинението на Шей Логън от Абърдийн, който се оплака от поведението на халфа на Селтик по време на мача между двата тима. Шотландската футболна централа наказа Тонев с лишаване от състезателни права за 7 мача.
 
Санкцията, наложена на българския национал, се прилага за нарушаване на правило 202 от Дисциплинарния правилник на Шотландската футболна асоциация, което се отнася за непристойно поведение и употреба на обидни реплики на расистка основа.
 
Инцидентът между Тонев и Логън се случи на 13 септември при победата на Селтик с 2:1. В течение на двубоя Шей Логън се е оплакал на съдията Боби Мадън и на капитана си Марк Рейнълдс за използвани от българина обидни реплики на расова основа. За това са били информирани мениджърът на Абърдийн Дерек Макинес, четвъртият съдия Кроуфърд Алън и ръководството на Селтик.
 
От Селтик обявиха, че ще обжалват наказанието на Александър Тонев, тъй като според тях българският халф не е расист. Както е известно, националът играе за „детелините“ под наем от Астън Вила и вече изигра 10 мача за „зелено-белите“.
 
„Расизмът няма място в нашия клуб и въобще в света. Селтик напълно се противопоставя на расизма. Ние обаче приемаме обяснението на Александър Тонев, че той не е използвал обидните думи и категоричното му мнение, че не е расист. Разочаровани сме от решението и ще обжалваме“, обявиха от шотландския гранд.
 
Както е известно, след като стана ясно, че Александър Тонев е обвинен в расизъм, се появиха информации, че българският национал може да бъде освободен от „детелините“.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА