Last news in Fakti

31 Октомври, 2014 11:30 687 0

ЦСКА пак застрашен от отнети точки

  • цска-
  • отнети точки-
  • "армията"

Тимът увеличил дълга си на 22 милиона лева

ЦСКА пак застрашен от отнети точки - 1
Снимка: БТА

БФС може да отнеме точки на ЦСКА заради дълга към румънския играч Алекс Пакурар, който е в размер на 244 000 евро, алармира "Меридиан Мач".

Сумата трябва да постъпи по сметките му до седмица. Футболистът със 183 минути с екипа на "червените" е непреклонен пред офертите за разсрочване.

Ако от ЦСКА не платят навреме, от ФИФА ще изискат БФС да отнеме точки от актива на клуба. В момента тимът на Стойчо Младенов води комфортно със седем точки повече от шампиона Лудогорец. Не е изключено заради парите за Пакурар футболистите да останат без заплати за октомври, което ще породи напрежение.

Пакурар е едно от тежките наследства от епохата "Титан". Футболистът разтрогна по вина на клуба и след това осъди ЦСКА в Спортния арбитражен съд. Червените загубиха обжалването и трябва да се разплатят.

Преди около седмица бившият адвокат на "армейците" Радостин Василев упрекна бездействието на Александър Томов за казуса с Пакурар.

"Една година и половина какво прави Лупи, че не постигна договорка с Пакурар? Май се надяваше, че ще му се размине. За каква договорка говорят сега, при положение, че има решение на Спортния Арбитражен Съд. Некомпетентни клоуни", написа Василев във Фейсбук.

От една страна клубът от "Армията" ЦСКА е увеличил дълга си на 22 милиона лева спрямо предходния период на мониторинг от УЕФА, съобщава "24 часа", позовавайки се на източник, запознат с документите, изпратени на евроцентралата. Това създава неудобство, тъй като в предходния период те са били с 3 милиона по-малко. На подобно увеличение не се се гледа с добро око и може да сметне за нарушение на финансовия феърплей.

От друга страна обаче, "червените" са записали доста положителни точки с ликвидирането на много стари дългове, които се влачели с години. Това ще бъде отчетено от евроцентралата като позитивна стъпка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА