Last news in Fakti

31 Октомври, 2014 12:00 533 0

Джокович и Федерер с победи в Париж

  • джокович-
  • федерер-
  • париж

И Нишикори достигна 1/4-финалите след успех над Цонга

Джокович и Федерер с победи в Париж - 1
Снимка: БТА/AP

Бившият номер 1 Роджър Федерер се класира за 1/4-финалите на турнира Мастърс в Париж, след като надви представителя на домакините Лукас Пуйе с 6:4, 6:4. Следващият съперник на Федерер е канадеца Милош Раонич, който елиминира испанеца Роберто Баутиста-Агут.

Поставеният под №2 в схемата в Париж швейцарец постигна 14-ата си поредна победа. След мача той похвали младия Пуйе.

"Много е техничен. Рядко изпитвам толкова много съмнения как ще играе съперника. Но му предстои много работа и трябва да напусне колкото може по-бързо турнирите Чаланджър и да се потопи в истинския тенис, който не е само зала "Берси". Няма да му е лесно. Трябва да обича пътуванията. Предстои интересен мач с Раонич. И двамата имаме какво да губим. Аз се боря за №1 в ранглистата, а той за място на финалния Мастърс", коментира Федерер.

Двукратният шампион и водач в схемата Новак Джокович също се класира за следващата фаза на турнира след победа над представителя на домакините Гаел Монфис в два сета - 6:3, 7:6 (2). Сърбинът затвърди тоталното си превъзходство срещу този съперник и го победи за 11-и път от 11 мача помежду им. Джокович надделя с лекота в първия сет с 6:3. Последва леко отпускане и Монфис успя да доведе втората част до тайбрек. Там сърбинът отново показа класата си и спечели със 7:2, с което елиминира от турнира последния представител на домакините. На четвъртфиналите Джокович ще играе с Анди Мъри, който вчера отстрани българина Григор Димитров.

Кеи Нишикори от Япония пък се справи с представителя на домакините Жо-Вилфрид Цонга с 6:1, 4:6, 6:4 и на 1/4-финалите ще срещне испанеца Давид Ферер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА