Last news in Fakti

7 Ноември, 2014 09:50 1 417 0

Победа на детски отбор с 53:0 шокира Испания

  • испания-
  • деца-
  • футболен отбор-
  • атлетико асналкасар-
  • загуба-
  • 53 гола

Загубилите дали са имали вратар?

Победа на детски отбор с 53:0 шокира Испания - 1
Снимка: БТА/ AP

Победа на детски футболен отбор предизвика шок и смут в Испания. Тимът на Атлетико Асналкасар, съставен от 12-годишни момчета, разби Паломарес Хуниор със звучното 53:0, съобщи Eurosport.

Загубилите напуснаха шампионата на Андалусия след срамното поражение. Атлетико дори беше критикуван от ръководителя на местните ученически първенства Хулиан Ниса, който определи резултата като „некоректен и подкопаващ  спортната философия“.

Това не означава наказания за момчета като нападателя Адриан Салеро Ромеро, който вкара хеттрик в първите шест минути и общо 13 гола за мача. Неговият братовчед Антонио Ромеро Роман пък реализира пет гола за седем минути.

Проблеми вероятно ще има за треньорите, които са настоявали мачът да се изиграе въпреки наличието само на девет играчи в състава на Паломарес. Голяма част от децата са били взети от отбора за 10-годишни, защото нямало достатъчно 12-годишни.

Вероятно така е редно – защото загубата с 53 гола разлика предизвиква смях на хората по света, но малчуганите на Паломарес едва ли някога ще забравят поражението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА