Last news in Fakti

20 Ноември, 2014 19:56 1 018 0

БФС намалява чужденците в А Група

  • бфс-
  • михайлов-
  • а група-
  • чужденци

Също така налага задължително участие на младежи

БФС намалява чужденците в А Група - 1
Снимка: БТА
Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви за предстоящи промени в „А“ група. След проведения днес Изпълком, който взе решение за освобождаване на Любослав Пенев от позицията на селекционер на националния отбор, Михайлов разкри, че ще бъде създадена работна група за налагане на промените. Основната сред тях ще бъде намаляване на броя на чужденците в „А“ група и задължително участие на млади футболисти в мачовете.
 
„Ще бъде създадена работна група за въвеждане на промени в „А“ група, за да подобрим качеството. Ще намалим броя на чуждестранните футболисти, специално за тези, които нямат паспорти от европейския съюз. На другите няма как да наложим забрана. Задължително играчи до 21 години да играят в мачовете от „А“ група на всеки отбор. Няма как „Левски“ и ЦСКА да не дават нито един млад играч, а в същото време да са пълни с чужденци“, обяви Борислав Михайлов.
 
„Играчите, които идват в националните отбори са следствие от работата в клубовете. Треньорите на националния отбор имат между 3 и 5 дни да работят с тях. Трябва да престанете да говорите, че БФС не правят нищо, децата са следствие от това, което правят в клубовете. Не може един от най-основните играчи на националния отбор до 19 г. да има 105 минути от началото на сезона и да искаме да върви националния тим“, допълни босът на БФС.
 
„Даниел Боримиров да не коментира членовете на Изпълкома, а да си гледа школата и да я развива. В клуба му има много чужденци, а не предлагат възможности за изява на младите играчи“, коментира Боби Михайлов вчерашното изявление на шефа на ДЮШ на „Левски“, че присъствието на клубни президенти в Изпълкома на БФС е конфликт на интереси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА