Last news in Fakti

21 Ноември, 2014 21:34 2 426 0

Формула 1 - извън закона?

  • формула 1-
  • състезание-
  • закон

Горещата тема е кой ще стане шампион от двамата пилоти на Mercedes - Люис Хамилтън или Нико Розберг

Европейската комисия (EK) разглежда сигнал на британски парламентарист, че "Формула 1" нарушава европейското законодателство, гръмна германският в. "Билд".

Скандалът изплува в навечерието на големия финал на сезона в Абу Даби в неделя.

Възможно е да настъпи голям хаос, ако Еврокомисията обяви за нищожни договорите между Международната автомобилна федерация (ФИА), големите отбори Mercedes, McLaren, Ferrari и Red Bull и собственика на правата CVC. Според юристи тези договори не отговарят на европейското законодателство и собствения регламент на ФИА, отбелязва в. „Труд“. Международната федерация, която трябва да бъде независим регулатор, може да бъде съдена, че е получила 30 млн. евро от CVC. Но основният проблем е в това, че големите отбори получават за тв правата няколко пъти повече пари от по-малките тимове. Което не отговаря на спортните закони на ФИА за честна и равнопоставена конкуренция.

Преди състезанието в Абу Даби шефът на "Формула 1" Бърни Екълстоун ще обсъжда кризисната ситуация с отборите. За тях обаче горещата тема е кой ще стане шампион от двамата пилоти на Mercedes - Люис Хамилтън или Нико Розберг.

Фаворитът и водач в класирането Хамилтън е поканил половинката си Никол Шерцингер в Абу Даби, за да празнуват заедно титлата. А това се приема като лош знак. Защото, откакто през лятото певицата спря да ходи по състезания, Хамилтън кара фантастично и вече е почти шампион.

В същото време Ferrari назначава 60 нови техници, които ще работят с новото попълнение Себастиан Фетел. Задачата е още през следващия сезон той да донесе титлата в отбора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА