Last news in Fakti

23 Ноември, 2014 15:29 942 0

Левски се събуди и разнищи Ботев Пловдив

  • левски-
  • ботев пловдив-
  • а група

Сините взеха гостуването си с 0:3

Левски се събуди и разнищи Ботев Пловдив - 1
Снимка: БТА

Отборът на Левски победи Ботев Пловдив с 0:3 в своето гостуване от 16-ия кръг на А група.

Мачът на базата в „Коматево“ започна силно за „сините“ като още във втората минута Сърмов улучи напречната греда на вратаря Стаховяк. Домакините отвърнаха в 13-та минута. Тогава Чунчуков бе изведен сам срещу вратаря от Балтанов, но Пламен Илиев отрази неговия удар. В 25-та минута Домовчкийски отбеляза във вратата на Стаховяк, но голът бе отменен заради засада. В 33-та минута Цветков стреля опасно от пряк-свободен удар, но топката мина над вратата. Малко по-късно Аниете излезе сам срещу вратаря, но Стаховяк го блокира добре и той не успя да отправи удар към вратата. В края на полувремето „сините“ организираха контра-атака, при която Васев фаулира Бедоя, който се откъсваше зад защитата на Ботев и заради това получи втори жълт картон, с което и остави домакините с човек по-малко.

Второто полувреме започна равностойно и на Илиев му се наложи да се намесва след точен удар на Цветанов. В 53-та минута и отборът на Левски остана с човек по-малко, след като влезлия като резерва Луис Педро получи директен червен картон за неразчетено влизане с бутоните напред срещу вратаря на домакините. Все пак „сините“ започнаха да атакуват още по-масирано и в 64-та минута стигнаха до гол. Тогава след центриране от фаул топката попадна у Домовчийски. Той намери Прохазка, който от много чисто положение отбеляза за 0:1. Веднага след това отново словака бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да улучи вратата. В 75-та минута Чунчуков бе изведен на чисто положение, но ударът му мина над вратата на Илиев. В 75-та минута Аниете проби по крилото и намери Бедоя. Неговият удар бе избит от Стаховяк, но при добавката Сърмов отбеляза от границите на наказателното поле за 0:2. Левски сложи край на спора в мача в 88-та минута, когато Прохазка изведе отлично Краев. Неговият изстрел бе избит от Стаховяк, но при добавката  Мигел Бедоя вкара за 0:3.

След тази победа „сините“ излизат на 4-то място в класирането с актив от 27 точки. Отборът на Ботев пък падна до 7-то с актив от 24 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА