Last news in Fakti

24 Ноември, 2014 17:57 4 073 3

Емил Костадинов отвърна на удара на Любо Пенев

  • емил костадинов-
  • любо пенев-
  • отвърна

Котадинов и Лечков са били против назначаването на Пенев като треньор на Ботев

Емил Костадинов отвърна на удара на Любо Пенев - 1
Снимка: БТА

Членът на Изпълкома към БФС Емил Костадинов отвърна на нападките на Любослав Пенев, който в интервю от вчера го определи като неграмотен и неразбиращ от футбол.

Пред „Блиц“ Костадинов зададе няколко провокативни въпроси към Пенев и разкри различни аспекти от неговите отношения с БФС, докато заемаше поста на национален селекционер.

„Не съм назначен в ЦСКА в периода, в който е посочен във въпросното интервю, от г-н Любчо, а заех позиция в любимия си клуб по покана на Васил Божков. Като ръководител имам шампионска титла, Купа и Суперкупа на България.

По отношение на неграмотността само ще кажа, че с г-н Любчо учихме заедно в едно училище и това не е университетът в Оксфорд.

Искам да попитам г-н Любчо на каква цена и как продаде ЦСКА навремето?

Не знам кой е изпитвал за треньорски лиценз г-н Любчо, но мен ме изпитва шефът в това направление в треньорската школа на УЕФА Мишел Саблон и ми постави висока оценка.

Г-н Любчо упорито не присъстваше на треньорски конференции на УЕФА. За три години го видях само на една и тя беше наскоро. По време на официалното събиране вечерта г-н Любчо пиеше вино с испанския треньор в съседен ресторант.

Темата „Ботев” (Пловдив). Г-н Любчо искаше да взима още една колосална заплата за сметка на националния отбор. Аз и Данчо Лечков бяхме против, защото иначе потъпквахме решение на Изпълкома.

Г-н Любчо да обясни къде са парите от повиквателните на националите от последните мачове на България. Дали ги е глобил и ако е така, защо не е отчел сумата в БФС? Защо избирателно за едно и също провинение е наказвал по различен начин футболистите и за какво са отишли тези глоби? Тук е мястото да кажа, че без разрешение и без да ни уведоми, г-н Любчо уреди две спаринг срещи с отбор, разследван и наказан от УЕФА.

Нека ни каже как взимаше нереално високата си заплата? По какъв механизъм? Всички добре знаят, че още когато беше треньор на ЦСКА, на г-н Любчо му взеха международния паспорт.

Всички в БФС дадохме пълна свобода на г-н Любчо. Никой не му се е бъркал за нищо. Създадохме му такива условия, че освен редовната огромна заплата той имаше служебен автомобил и безплатно гориво, както за него, така и за семейството му.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 330i

    5 0 Отговор
    Добре че, чак сега се скараха, иначе щяхме да бием Франция кога цъфнат налъмите.
    Ама то и когато се налапат въшките, тогава излизат на челото.
  • 2 бургазлия

    2 0 Отговор
    От такива хрантутници БГе на това дередже освен тези социани придобивки навярно и без отчетни пари по време на контоли в чужбина с техни отбори и бах си чудото то повреме на бай Тошо го немаше тази разсипия.
    Т о поне да имаме нешто насрешта а то ништо кръводарители сме.

    Коментиран от #3

  • 3 Пепи

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "бургазлия":

    Каквато ни е държавата - такъв и футбола !! Да се надяваме че новият министър на спорта че поразкопа дървото наречено БФС и да го поразтръска малко