Last news in Fakti

24 Ноември, 2014 19:49 1 398 1

Наско Сираков: Българският футбол е в тотален колапс

  • наско сираков-
  • български-
  • футбол

Според него трябва да се въведе дългосрочна програма за развитието на играта у нас

Наско Сираков: Българският футбол е в тотален колапс - 1
Снимка: БТА

Членът на Изпълкома на БФС  Наско Сираков коментира скандалните изказвания на Любо Пенев срещу Емил Костадинов и Данчо Лечков, както и състоянието на родния футбол.

Пред БНТ Сираков заяви, че родният футбол е в тотален колапс и трябва да се вземат спешни мерки за неговото възстановяване. Според него на този етап няма значение кой е селекционер на националния отбор, след като няма материал, с който да се работи. Той призова и за изготвянето на дългосрочна стратегия за развитието на спорта у нас, която да даде резултати след поне 10 години.

„ Не слушах цялото интервю на Любо Пенев и не мога да си позволя да взема страна. Твърде много уважавам Любо, Емо и Данчо. Не приемам личностни нападки през медиите. Не смятам, че е нормално и да се разговаря с националния селекционер също през медиите. Най-важното е какво ще правим за напред. Българският футбол е в абсолютен колапс.  За да има футболисти в националния отбор те трябва да дойдат от младежите. Няма значение дали треньор ще е Пенев, Венгер или Моуриньо, след като няма материал.

Какво да очакваме от футбола, след като през последните 25 години държавата е абдикирала от него. В момента има недостиг на треньори в юношеския футбол. Любо вече го жертвахме, но само след година отново ще се чудим какво да прави със следващия треньор. Във България имаме нужда от дългосрочна програма, която да даде резултат след поне 10 години. Така направиха във Франция след 1993 г. и в Германия след 1996 г. и сега хората берат плодовете.

Трябва да завишим критериите за участие на отборите в А група. Тимовете задължително трябва да имат школи, осветление и изкуствени терени. В чужбина тимовете имат цели академии. Ако трябва само 6 отбора ще играят в А група, стига да отговарят на условията. В БФС винаги правихме компромиси и ето, че дойде момента да се реже от корен. Трябват промени, за да се вдигнем на горе.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борислав

    0 0 Отговор
    Не само футбола. Цялата държава е взела-дала.