Last news in Fakti

25 Ноември, 2014 14:51 11 296 28

Кубрат Пулев: Аз съм си виновен за загубата от Кличко

  • кубрат пулев-
  • владимир кличко-
  • бокс

Кобрата смята, че е допуснал твърде много грешки по време на мача

Кубрат Пулев: Аз съм си виновен за загубата от Кличко - 1
Снимка: БТА

Аз съм виновен, че не победих Кличко.  Изобщо не можах да покажа това, за което бяхме тренирали. Това заяви на специална пресконференция днес Кубрат Пулев в коментар относно мача си за световната титла срещу Владимир Кличко.

Кобрата заяви, че отдава загубата на своите грешки по време на мача и на липсата на достатъчно опит в подобни големи срещи.  Той съжалява, че не е работил достатъчно в защитен план и смята, че има голямо поле за развитие пред себе си.

„Още дълго време ще се прави разбор на този мач. Аз съм виновен, че не победих Кличко.  Изобщо не можах да покажа това, за което бяхме тренирали. Все пак и на него му беше тежко. Аз съм неудобен съперник.  Чух колко много глупости се изговориха през последните 10 дни.  Отдавам всичко на липсата на опит. Имам нужда от още мачове.

Основната ми грешка беше, че пропуснах това ляво кроше и то не един път. От много дълги години това ми е пробойната.  Кличко пък бие перфектно ляво кроше.

Уважавал съм хора, които спят на улицата, но няма как да уважавам хора, които играят мръсно и долно. Никога през живота си не съм бил нокаутиран. Мислех си, че съм дебелоглав и държа на удари. Понасял съм доста тежки удари в своята кариера. Изтръпвали са ми главата и краката, олюлявал съм се, но никога не съм падал в нокаут. Самите удари бяха резки и точни. Понасял съм и по-тежки удари, но тези бяха резки и точни, което е по-важното.

Възможно е да имам нов треньор в бъдеще. Не искам да коментирам това. Бъдещето ще покаже как точно ще се развият нещата и с кой треньор ще продължи напред.

Тактиката е една и в движение може да се промени. Тактиката беше да си играя моята игра. Един от мръсните номера беше, че рингът беше по-малък. За това ме предупредиха няколко часа преди мача. Мой ход беше да ги финтирам, че ще играя с краката и че ще бягам. Вследствие на това те веднага промениха ринга, за да мога да не бягам. Аз обаче планирах точно обратното.

Може би в трети и четвърти рунд трябваше да тръгна по-брутално напред, Аз умея това и това беше тактиката, но  не го направих.

Има война между Зауерланд и K2, защото това не са случайни фирми. Тази война си е от години. Може би ако контактът ни със Зауерланд бе по-добър, щяхме да се справим по-добре. Все пак смятам, че долу-горе се справихме срещу такава солидна империя като K2.

Аз все пак не виня никого. Смятам, че наистина можех. Всички номера и войни около мача нямаше да значат нищо, ако аз се бях справил на ринга. Отчитам го като моя грешка и мой минус. Заради това и аз се уча и продължавам да се усъвършенствам. Аз винаги гледам първо себе си и дали аз греша, било в бокса или в живота. Ако ми беше по-добра защитата нямаше да му помогне нито допинга, нито каквото и да е. В момента от К2 дори ме съдят, за това, че казах, че той може и да е взимал, защото отказа да се подложи на допинг проба. Това е едно от нещата между Кличко и мен, за което аз не го уважавам.

В кой спорт е регламентирано кога точно на някой може да му се вземе проба? Кличко е подписал този договор и си му е комфортно. Той си е шампион. Аз съм си от малка България и говоря много. Не мисля, че говоря много. Даже съм доста умерен в своите приказки. Когато имам право обаче, аз говоря. Мен ме скъсаха от проверки, включително и след мача.

Цяла година тренирах за този мач и нямах време. Сега се радвам на близките си. В момента си почивам и се възстановявам.

Благодаря на всички хора в Хамбург, които ме подкрепяха през цялото време. Доказахме, че българите можем да сме задружни. Честитя и световната титла при жените на Станимира Петрова. Дано продължава да ни радва още много.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако Левски беше с ботуши

    2 0 Отговор
    ако Ботев беше с каска..., ако това, ако онова... Прилича доста на оправдание. А Пулев няма нужда да се оправдава. Той просто трябва да се извини... за лошото си възпитание.
  • 2 бончук

    3 1 Отговор
    Кубрате, Кличко те опъна на ринга като мръсно куче,недей приказва глупости, защото и Тервел да беше излязал с теб,щяхте да ядете бой и двамата.
  • 3 пипалот

    0 0 Отговор
    ако бяхме хора да му се радваме ама то......българия
  • 4 искрен павлов

    0 2 Отговор
    kobrata e mnogo dobar i e istinski balgarin za tva sekvi komentari protiv nego sa na nekvi mishoci koito sedqt na kompa.BRAVO KOBRA S TEB SME
  • 5 асд

    1 2 Отговор
    Поклон пред един герой! Българин да стигне до такъв мач не си бяхме мечтали, а той мечтае и се опита да го спечели!
  • 6 Пепи

    2 0 Отговор
    Пулев винаги седи като паметник и държи противника на разстояние с дългите си ръце, обаче тези на Кличко са още по-дълги. За мач с Кличко си требе друга тактика
  • 7 тошибиян

    1 0 Отговор
    най после си призна то не беше мафия анаболи извънземни илюминати
  • 8 ఓహ్కుఇ కుఇ ఓహ్కుఇ కుఇ

    2 0 Отговор
    ЗАЩО БЪЛГАРИЯ СМЕ НАИ СМЕШНАТА НАЦИЯ ?!! КАКТО СТАНА С БАГАТА 2 СЕДМИЦИ ТЪПЧЕХА ЕДНО И СЪЩО ПО НОВИНИТЕ ТАКА И ЗА КУБРАТ ПУЛЕВ ЕДНО И СЪЩО И ЕДНО И СЪЩО .КАКВО ТОЛКОВА ГО ХВАЛЯТ ТОЯ МАГАРТАРИН КЪДЕТО СЕ ПЛЕЗЕШЕ И ИГРАЕШЕ КАТО НУ ПАГАДИ .....
  • 9 васко

    3 0 Отговор
    Наистина кобрата постигна много исках той да бие но,Кличко беше класи над него. А за кобрата той и в живота си е гадняр. Присъствал сам в едно заведение и съм виждал колко просташки се държи с персонала и хората така че не ме учуди неговото поведение на ринга
  • 10 stohi

    3 0 Отговор
    Да му се радваме на Пулев.....да, но да го уважаваме.....не. Палячо и позьор. Оправдания, оправдания и пак оправдания. Допинг, адамантии в ръкавиците, съдиите свириха срещу мене, мафия и т.н. Беше претендент, излезе и те би. Точка. Било му трудно на Кличко, кое......??? Поредният в неговият списък. Не показах това което мога, еми какво прави една година, нали тренира??? Сигурен съм в едно, че ако нашият беше на неговото място и той би постъпил както намери за удбно. Даже и не отиде да го поздрави за победата, а брат му Тервел и той чак се кара и ми нервничи. Сорри, но не е това начина. Като не Ви харесва в гората не ходете там.
  • 11 Фен

    2 0 Отговор
    Кой да ти е виновен? На ринга бяхте само двамата, мафията се беше скрила да не отнесе някой тупаник. Ако беше мъж на място, нямаше да те третират като работник в "чистотата" преди и след мача. Хубаво е човек да си вярва, но Пулев си беше си вирнал носа и не виждаше къде се нахендря. Кличко нямаше да го съди ако Пулев имаше елементарни обноски, сега ще му струват скъпо изцепките и повече голям мач няма да види.
  • 12 баце

    2 0 Отговор
    Стига ревахте ,момчето си прибра 1 500 000 $,и го боли фара за вашите коментари!Продължаваме Напред!
  • 13 RAMBO

    2 0 Отговор
    сега пък ринга му бил малък и не можел да бяга а е пульо ти си там да се биеш бе а не да бягаш из ринга като някой страхливец,отиди при майк тайсън да те научи как да се биеш и тогава иди пак се пробвай срещу шампиона
  • 14 gogo

    3 0 Отговор
    Кобрата няма тежък удар и затова никога няма да е св шампион
  • 15 155878

    2 0 Отговор
    смехурко......
  • 16 краси

    0 0 Отговор
    каква змия е не знам ама май е гъсеница.
  • 17 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    КОБРА ГОТОВ СИ ЗА ПОЛИТИКАТА БИВА ТЕ В ТАЗИ ОБЛАСТ
    МАЧ НА ТАКОВА НИВО НЯМА ДА ИГРАЕШ ВЕЧЕ ВЗЕ СИ 1 500 000$ А ТАКА СЕГА ИМ СЕ РАДВАЙ
    А НИЕ БАЛЪЦИТЕ И ПОВЯРВАХМЕ ГОВОРЕШЕ ГИ ЕДНИ ПРЕДИ МАЧА ЧУВСТВАМ ЧЕ ЩЕ ГО ПРЕКЪРША А И ЗА МАЙК ТАЙСЪН КАЗА ЧЕ НЕ БИЛ НИЩО

    Коментиран от #18

  • 18 скар фейс

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Vasik Atanasova":

    Според мен и в това не го бива. Слушал съм го какви ги говори.
  • 19 ония

    0 0 Отговор
    .аси тоя кобрата мноу тъп ве.колко пъти го гътнаха докато се усети че ако не стане няма да го бият повече.
  • 20 бахти

    1 0 Отговор
    Най-добре го каза МАЙК ТАЙСЪН.По тъп мач не бях гледал до сега.Според аматъорското ми мнение ,НАШИЯ не можа да окаже никаква съпротива на КЛИЧКО.Дори бих казал ,че КЛИЧКО нарочно не го нокаутира оше в първия рунд ,заради публиката че хората оше не са си поръчали кафето и трябваше да си тръгват.Не че не трябва да се радваме на факта ,че имаме претендент за световна титла ,АМА мно хляб трябва да изяде ПУЛЕВ ,особено в зашита .щото през целия мач не можа да си вдигне гарда и после се чуди защо го нокаутират.
  • 21 pgg

    2 0 Отговор
    Треньорът утешава Кубрат Пулев:
    - Все пак в петия рунд здравата го уплаши!
    - Че как бе, тренер?
    - Кличко си помисли, че те е убил!
  • 22 пгг

    1 0 Отговор
    Криминална хроника:
    Снощи, около полунощ, двама въоръжени крадци влязоха с взлом в дома на Кубрат Пулев. Похитителите са отнесли всичко- боя, издевателствата, унижението, срама...
  • 23 бончук

    1 0 Отговор
    Владимир, ловеца на КОБРИ.
  • 24 Коко

    0 3 Отговор
    До зложелателите на Кобрата - повече НИКОГА не се чудете защо българите ни плюят и ни обиждат по цял свят. Ей заради такива като всички вас. Как може цяла Украйна да знае, че К2 са мафия, и че мачовете са предварително подготвени за победа на Кличко, и въпреки това да винаги да са зад тях и да ги подкрепят. А вие, вместо да плювате Кобрата, погледнете какво сте постигнали в мизерния си животец и си направете сметка как и колко псувате работодателя си, какво повече сте постигнали от Пулев и какво сте дали на страната си повече от него. Аман от неблагодарници !
  • 25 Българина

    0 3 Отговор
    Поклон пред този велик БЪЛГАРИН КУБРАТ ПУЛЕВ!!!
  • 26 ivan

    0 2 Отговор
    ЕВАЛА!!!
  • 27 mediator37

    0 1 Отговор
    Тежка категория- леки пари. Кубрат взел 1,5млн., Кличко взел 5 млн.
    В тази статия дето сега върви за предстоящия мач Мейуедър- Пакияо, първия взема 100млн., втория 80 млн. Лека категория- тежки пари. Така че в боксовия свят има съвсем други звезди, съвсем други атракции, наистина на световно ниво. Кличко 20 мача трябва да изиграе и да му надуят кратуната като шиник, за да вземе колкото Мейуедър за един. Никой не го е--ва Кличко за слива. Само той мисли себе си за интересен и тия около него.
  • 28 Счетоводител

    0 1 Отговор
    Не му бройте парите на Пулев, изкара си ги честно с пот и кръв. Едно кроше в тежка кат. е като удар с бухалка, отнема месеци от живота и години от образованието. От наградния фонд след 40% за екипа, данъци и разходи сумата си топи застрашитерно. Съдебните дела също няма да са евтини, но проблема е излизането от голямата игра. С враг като К2 и без титла кариерата на 33 год. боксьор на средно ниво затихва.