Last news in Fakti

25 Ноември, 2014 21:19 1 148 0

ЦСКА (М) удържа Рома, Порто разби Бате

  • цска (м)-
  • рома-
  • порто

Гол в последните секунди запази шансовете на руския гранд

ЦСКА (М) удържа Рома, Порто разби Бате - 1
Снимка: АП/БТА

Отборът на ЦСКА (Москва) оцеля на своя земя след като реализира изравнителен гол в последните секунди за 1:1 срещу надъхания тим на Рома в мач от група "E" на Шампионската лига.

В 42-ата минута с мощен шут от пряк свободен удар пред границата на наказателното поле Франческо Тоти откри резултата в полза на „вълците“. Капитанът се възползва от странно разкъсване в стената, построена от домакините – Сейду Думбия се отдръпна и кълбото профуча с висока скорост в пролуката, като се оказа неспасяемо за вратаря Игор Акинфеев, независимо че бе в неговия ъгъл.

В 93-ата минута – десетина секунди преди края на продължението – балонно центриране на Васили Березуцки прехвърли всички футболисти в наказателното поле, но се оплете в мрежата на гостите след неубедителна намеса на вратаря Морган де Санктис.

Така Рома и ЦСКА (Москва) продължават да бъдат с равен брой точки – по 5, като се намират на второ и трето място в класирането на Група Е. Лидерът Байерн с 12 вече си е осигурил не само класирането напред, но и първата позиция, като от 21:45 часа днес гостува на Манчестър Сити, който е последен с две точки.


В другия ранен мач от деня, Порто надви с 3:0 БАТЕ (Борисов) в мач от група "Н", игран при температура от -6 градуса по Целзий в Беларус.

Ектор Ерера (56), Джаксън Мартинес (65) и Кристиан Тейо (89) отбелязаха за португалския тим, който си беше подсигурил място на 1/8-финалите още в миналия кръг.

Любопитното е, че с този трети гол беларуският тим изравни рекорда за най-много допуснати голове в груповата фаза на Шампионската лига - 22. Порто е с много добри шансове за първото място в групата. БАТЕ ще се бори с Атлетик Билбао за Лига Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА