Last news in Fakti

25 Ноември, 2014 23:47 1 347 0

Хеттрик на Агуеро шокира Байерн (М)

  • агуеро-
  • сити-
  • байерн (м)

Два обрата, 5 гола и групата се заплете

Хеттрик на Агуеро шокира Байерн (М) - 1
Снимка: АП/БТА

Несъмнено най-интересният сблъсък от тазвечершните мачове от Лигата на богатите, бе голямото дерби на група "Е" между отборите на Манчестър Сити и Байерн (Мюнхен).

На своя "Етихад", "гражданите" надделяха над шампиона на Германия след голово шоу и 3:2. Героят за английският гранд пък се оказа намиращият се в страхотна форма нападател Серхио Агуеро. Острието на "небесносините" наниза хеттрик и запази шансовете на своите за продълбаване в следващата фаза.

Байерн от своя страна определено бе по-добрият тим на терена, макар и не в точно титулярната си единайсеторка. Баварският гранд вече си беше осигурил първото място в групата и играеше само за престиж. Въпреки това, немците показаха страхотен футбол и макар че им се наложи да играят отрано с човек по-малко, те достигнаха до обрат след като губеха с 0:1 и само стррахотният Агуеро, който наказа две нелепи грешки,  можеше да им отнеме славата.

Така вече Сити, Рома и ЦСКА (Москва) имат по 5 точки и в последния кръг ще определят кой от тях ще продължи напред в турнира, кой ще се прехвърли в Лига Европа като трети и кой ще отпадне.

 

В група "F" фаворитите логично взеха своето. Барселона разгроми АПОЕЛ (Никозия) с 4:0 с хеттрик на Лионел Меси, а Пари Сен Жермен надви Аякс с 3:1. В последния кръг французите гостуват на "Камп Ноу" и равенство ще им гарантира първото място. Аякс също ще се нуждае поне от точка у дома срещу АПОЕЛ, за да запази третата позиция и да продължи в Лига Европа.

В група "G" Челси разнищи Шалке 04 с 5:0 насред Гелзенкирхен. Така отборът на Жозе Моуриньо си осигури първото място и по-лесен съперник на осминафиналите. Двубоят между Спортинг (Лисабон) и Марибор все още продължава, защото беше прекъснат за повече от 30 минути заради проблеми с осветлението. В момента домакините водят с 2:1.

В група "Н" Порто постигна четвърта победа. "Драконите" разбиха с 3:0 като гост БАТЕ Борисов и с 13 точки са сигурен победител в групата. Изненадата бе успехът на Атлетик Билбао при визитата на Шахтьор (Донецк) с 1:0. По този начин баските излязоха на трето място. Те нямат шанс за класиране на осминафиналите, но дори и равенство у дома срещу БАТЕ ще им осигури продължаване в Лига Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА