Last news in Fakti

26 Ноември, 2014 07:30 1 096 0

Осминафинал в Шампионската лига – мираж или реална цел?

  • лудогорец-
  • ливърпул-
  • шампионска лига-
  • осминафинал-
  • мираж

Тази вечер Лудогорец се изправя срещу славен тим, който обаче се намира в слаба форма и ще опита да спаси сезона с победа в София

Осминафинал в Шампионската лига – мираж или реална цел? - 1
Снимки: БТА/ AP

Тази вечер от 21:45 часа на Националния стадион „Васил Левски” в София Лудогорец приема Ливърпул в мач от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

От едната страна на барикадата е Лудогорец – тим, който вече спечели победа в турнира и влезе в историята на българския футбол. Отбор, който играе достойно и не се плаши от имена като Реал и Ливърпул. Въпреки че загубиха катастрофално преди три седмици от Базел, „орлите” имат теоретични шансове да се класират напред.

На няколко пъти ръководството на разградчани заяви, че няма да се задоволи само с участие в Шампионската лига, а ще гони второто място. Тази вечер ще се разбере дали това е болна амбиция или реален поглед над ситуацията в групата.

От другата страна е Ливърпул – славен отбор, който през настоящия сезон обаче е повече от посредствен. „Мърсисайдци”, които през миналия сезон до края се бориха за златото, сега са на 12-а позиция във временното класиране на Висшата лига с три поредни загуби.

Много английски медии определиха мача на „червените” с Лудогорец като решаващ и осмислящ сезона. Столът на Брендън Роджърс е сериозно разклатен, което допълнително ще го мотивира да се реваншира по някакъв начин на фенове и ръководство с победа в София.

Ливърпул, носител на пет трофея от „лигата на богатите”, има само три точки – колкото има и Лудогорец. На теория при равенство тази вечер, „мърсисайдци” все още ще имат шансове за класиране напред – ако Реал бие Базел, а в последния кръг англичаните също победят швейцарския тим. За Лудогорец обаче равенството ще е фатално, имайки предвид факта, че през декември Георги Дерменджиев и компания гостуват на „Сантяго Бернабеу” и победа там ще е повече от фрапираща.

„Ливърпул разочарова с играта си от началото на сезона, но пристигнахме в София с единствената цел да победим Лудогорец”, заяви наставникът на гостите Брендън Роджърс на официалната пресконференция на тима.

Колегата му Георги Дерменджиев сподели: „ Ливърпул имат добри футболисти и е въпрос на време да се върнат отново към силните си изяви. Очаква ни труден мач, но ще играем свободно и по начин, който да ни донесе победата”.

Вчера стана ясно, че Марио Балотели няма да вземе участие в двубоя заради травма в слабините. Даниел Стъридж също е аут поне до Нова година заради контузия. Според LiverpoolOffside атаката на гостите ще бъде водена от Борини, а зад него ще действат Лалана, Коутиньо и Маркович. Георги Дерменджиев пък няма да може да разчита на Браян Ангуло.

От Лудогорец призоваха своите фенове да дойдат по-рано на стадиона, който ще отвори врати още в 19:30. Клубът и полицията в София въвеждат сериозни мерки за сигурност преди и след двубоя.

Очаква се Националният стадион „Васил Левски” да е пълен за последния домакински мач на Лудогорец в групите на Шампионската лига. Несъмнено ни очаква едно зрелище – българският фурор посреща английския колос с мисъл за победа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА