26 Ноември, 2014 21:36 2 874 2

Страхотен Лудогорец изтръгна равенството от Ливърпул

  • лудогорец-
  • ливърпул-
  • шампионска лига

Мачът завърши при резултат 2:2

Страхотен Лудогорец изтръгна равенството от Ливърпул - 1
Снимка: БТА/AP

Лудогорец успя да изтръгне равенството от Ливъпрул в мача от груповата фаза на Шампионската лига на Националния стадион „Васил Левски“, завършил при резултат от 2:2.

Треньорът на българските шампиони Георги Дерменджиев  взе интересно решение за своята стартова единайсеторка, като реши да заложи на Дани Абало в центъра на нападението за сметка на Юнес Хамза, който остава на резервната скамейка. Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс пък не можеше да разчита на контузените си титулярни нападатели Марио Балотели и Даниел Стъридж, като на върха на атаката за „мърсисайдци“ започна Рики Ламбърт.

Мачът започна шеметно за Лудогорец. Още в 1-та минута футболистите в „зелено“ организираха шеметна контр-атака. Марселиньо стреля от границите на наказателното поле, вратарят Миньоле изби топката директно в краката на Абало, който от няколко метра вкара за 1:0. Ливърпул отвърна на удара още в 7-та минута, когато центриране на Джерард намери Ламбърт. Моци се намеси много зле и позволи на нападателят да си овладее топката и да отбележи за 1:1. В 14-та минута Ешпиньо изведе на много добра позиция Минев, но неговият фалцов удар мина край гредата на Миньоле. В 17-та минута Ешпиньо стреля точно от далече, но топката попадна директно в ръцете на вратаря. В 25-та минута Стърлинг завърши индивидуален пробив с хубав удар, който мина над вратата. Малко по-късно отново той проби и стреля точно, но топката попадна право в ръцете на Стоянов. В 33-та минута Дяков стреля добре от пряк-свободен удар, но Миньоле се намеси успешно. В 36-та минута Стърлинг изведе по невероятен начин Хендерсън, който от близко разстояние отбеляза за 1:2.

Второто полувреме започна равностойно, като и двата отбора не съумяваха да създават чисти положения. В 58-та минута Александров опита да стреля от воле, но шутът му не се получи. В 61-та минута  Ешпиньо стреля добре от фаул, но топката мина над вратата.  Ливърпул отговори с опасен пробив на Стърлинг, който намери Ламбърт на много добра позиция в наказателното поле Лудогорец. Нападателят стреля добре с глава, но топката бе избита пред гол линията от защитник на домакините. В 88-та минута  домакините достигнаха до равенството. След изпълнение на корнер Дяков успя да отклони топката към Терзиев, който с глава отбеляза за 2:2.

ЛУДОГОРЕЦ:  В. Стоянов, Кайсара, Терзиев, Моци, Й. Минев, Ешпиньо, Дяков, М. Александров, Марселиньо, Абало, Мисиджа,

ЛИВЪРПУЛ:  Симон Миньоле,  Хавиер Манкийо, Мартин Шкъртел, Коло Туре, Глен Джонсън,  Лукаш Лейва, Джо Алън,  Джордан Хендерсън, Стивън Джерард, Рахим Стърлинг, Рики Ламбърт
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бончук

    1 0 Отговор
    Жалко,играхме по добре от Ливърпул.Груби грешки на Владо Стоянов и за двата гола.
  • 2 бончук

    1 0 Отговор
    Заслужавахме да победим.