27 Ноември, 2014 09:55 1 391 2

Може ли Лудогорец да играе в Европа и през пролетта?

  • лудогорец-
  • шампионска лига-
  • лига европа-
  • класиране-
  • статистика

Лудогорец запазва шансове за третото място само ако вземе нещо от Реал в последния си мач

Може ли Лудогорец да играе в Европа и през пролетта? - 1
Снимка: БТА

Късно снощи българският шампион Лудогорец завърши наравно 2:2 с Ливърпул в София и спечели четвърта точка в груповата фаза на Шампионската лига. Разградските „орли” обаче загубиха шансове за класиране на осминафиналите.

Според регламента на УЕФА при равен брой точки между два и повече тима се гледат брой точки, спечелени в преките срещи между отборите. След това под внимание се взима по-добрата голова разлика от мачовете между отборите с равен брой точки.

В последния си мач от груповата фаза на 9 декември Лудогорец гостува на Реал (Мадрид) на „Сантяго Бернабеу”. Дори да победи, второто място е недостижимо заради по-лошите показатели на българите от Ливърпул и Базел в преките им сблъсъци.

Ако победи Реал обаче Лудогорец ще се класира на трето място независимо от изхода на мача между Базел и Ливърпул. Това означава, че Георги Дерменджиев и компания ще играят в Лига Европа напролет.

Ако Лудогорец завърши наравно с Реал, ще събере 5 точки и ще се надява Базел да победи Ливърпул на „Анфийлд”. При загуба на Лудогорец от Реал тимът ще финишира последен независимо от изхода на другия мач.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валентин Петров

    1 0 Отговор
    шанс винаги има, макар и малък.....пожелавам им успех в Мадрид....
  • 2 Хрисофор Карамфилов

    1 0 Отговор
    Някои да не си е мислил,че ще бием французите на Парк-де-Пренс.