Last news in Fakti

27 Ноември, 2014 16:29 1 012 0

България се срина със 7 места в световната ранглиста

  • ранглиста-
  • българия-
  • фифа

Пред България са страни като Мали, Конго и Буркина Фасо

България се срина със 7 места в световната ранглиста - 1
Снимка: БТА

Българският национален отбор по футбол се срина със седем позиции в световната ранглиста на ФИФА. Страната ни вече е на 66-о място с актив от 506 точки.

Преди месец националите ни бяха 59-и след пораженията от Норвегия и Хърватия, но след това записаха срамно равенство с Малта, което на практика ги лиши от шансове за Евро 2016.

На първо място в ранглистата на ФИФА продължава да бъде Германия, следвана от Аржентина и Колумбия. На четвърто място е белгийският национален отбор, следван от Холандия и Бразилия. Португалия се изкачи с две позиции и вече е седма.

Голям скок записа Румъния, която вече е на 15-о място. Съседите ни записаха серия от положителни резултати в последните седмици, с което увеличиха точковия си актив.

Големите победители този месец са Фарьорските острови, които скочиха с 82 места нагоре и сега се нареждат на 105-а позиция. Сан Марино пък се изстреля с 28 позиции по-напред, благодарение на нулевото равенство с Естония. Този резултат сложи край на серията им от 61 поредни загуби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА