Last news in Fakti

28 Ноември, 2014 11:30 1 526 6

Лудогорец досега заработи над 25 млн. от влизането си в ШЛ

  • лудогорец-
  • шампионската лига-
  • приходи

4 точки, 5 гола и много продажби в билети и рекламни артикули

Лудогорец досега заработи над 25 млн. от влизането си в ШЛ - 1
Снимка: БТА

Приходите, които Лудогорец генерира в рамките на само 3 месеца (от влизането си в шампионската лига досега) се развняват на колосалните за родните ни стандарти над 25 милиона лева.

Българските шампиони получиха само 8,6 милиона евро за влизането си в Лигата на богатите. Оттам последваха и 5-те им гола в най-комерсиалния клубен турнир, които оформиха и 4 точки в актива на разградчани.

Попадението на Георги Терзиев в 88-ата минута срещу Ливърпул донесе 2:2 в София и остави в играта за Лига Европа тима от Разград. Така калкулаторът прибави 500 000 евро към приходната част от есенния бюджет. Толкова се полагат от наградния фонд на УЕФА за точка в груповата фаза на Шампионската лига.

Още по-късен, в добавеното време, бе изстрелът на Йордан Минев във вратата на „Базел" (1:0), който бе на стойност 1 милион евро (за победа по тарифите на УЕФА).

Така за 3 месеца Лудогорец заработи около 21 милиона лева. Вероятно приходите от над 120 000 продадени билета за четирите домакинства на „Васил Левски" тази есен носят поне още 4-5 милиона лева (2-2.5 милиона евро). Това са печалби, които едва ли ще срещнем скоро в БГ футбола.

Да не забравяме, че теретично сметката на "орлите" може да набъбне и още при евентуално добро развитие в последната среща от груповата фаза срещу Реал в Мадрид. Можем само да се гордеем с постижението на родния шампион, а за собствениците материалната наслада със сигурност досега е несравнима.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 спасен

    0 0 Отговор
    Футболните фенове ще горят в ада те отхвърлиха Бог и го заместиха с бога на футбола и неговите идоли.

    Коментиран от #2

  • 2 Unknown

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "спасен":

    И ти затова реши да четеш и коментираш материалните прегрешения на футболистите?! Сега го обясни това и на набожните и силно вярващи бразилци!

    Коментиран от #4

  • 3 любител

    0 0 Отговор
    Респект към Лудогорец!

    Тоя "спасения" да ходи на църква или на Троянския манастир направо

    Коментиран от #5

  • 4 спасен

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Unknown":

    Когато са обвинили Иисус че е отишъл при грешници Той одговаря: "Защото не съм дошъл да призова праведници, а грешници към покаяние". мат.9-10,11,12.13. та така и аз.Но нито чета нито коментирам статиите понеже най малкото не ме интересува а идвам да предупредя погиващите.Колкото до "набожните и силно вярващи" бразилци те също ще се пържат в пъкала там ще се видите понеже вярата им е лицемерна.Както между другото и тук в България ние се имаме за много набожни а сме трън до трън и бодил до бодила , в Нигерия са по вярващи от нас и не е случайно че Бог ни праща такива бедствия и наказания затова е и допуснал да ни управляват не държавници а бандити.Не се самозалъгвайте че с лицемерната си вяра ще излъжете Бог единствените които ще излъжете сте сами себе си.Времето ви е кратко и победата ви е пирова.Иисус идва много много скоро,ще си вземе своите хора а вас ще остави на "милоста" на вашите богове тогава ще започне глад и огън ще пада от небето и ще надигнете глава към небесата и ще търсите Бога но няма ли да е твърде късно?
  • 5 спасен

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "любител":

    Аз на църква ходя и в манастир ще отида и с Бога в рая ще пребъда.Но ти приятелю къде ще отидеш когато времето ти свърши,вечно ли ще бъдеш на тая земя вечно ли ще си млад и силен няма ли и ти да станеш пръст от пръста и пепел от пепелта къде ще отиде душата ти когато тялото ти се върне в земята? Нямаш ли поне страх от Бога като разум нямаш,нима си толкова наивен да си мислиш че ще си вечно тук,нима смърта не ще те посети.Ти си поредният безбожник който ще се пържи в пъкала и точно за такива като тебе съм дошъл да предупредя че надежда има одкато са ти отворени очите покай се и потърси Иисус Христос докато си тук на този свят и имаш право на избор защото после нямаш право на избор и никой няма да те пита къде искаш да отидеш а ще те пратят там където си избрал докато си бил тук.Ти приятелю ще се пържиш в ада незнам как можеш спокойно да си живееш живота като знаеш че отиваш в пъкала за вечни времена.Така че послушай собсвения си съвет и отиди на църква а после и в манастир за да може накрая да пребъдеш с Бога в рая Амин.

    Коментиран от #6

  • 6 Илиян

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "спасен":

    Марш да си пиеш хапчетата .....точно такива като тебе правят най-големите зулуми "в името на Бог,Алах,Буда" и тн.Точно "вие вярващите" се избивате заради някакъви религий и глупави схващания,че различния е лош.Няма Бог.............Раждаш се,живееш,умираш.Пръст при пръста.А дали ще живееш достойно и честно зависи само от теб,не от Бог.