Last news in Fakti

28 Ноември, 2014 16:18 2 117 0

Меси се готви за трансфер в Челси

  • лионел меси-
  • трансфер-
  • челси

Сделката ще е на стойност 200 млн. паунда

Меси се готви за трансфер в Челси - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Супер звездата на Барселона Лионел Меси  е готов да премине в отбора на Челси, съобщи британското издание „Експрес“.

От „Камп ноу“ са готови да се разделят с аржентинеца срещу сумата от 200 млн. паунда. Към момента клуба от Лондон се опитва да спазва правилата на финансовия феърплей, но неговите спонсори от „Адидас“ са проявили готовност да покрият по-голямата част от сумата, за да може Меси да облече „синия“ екип.

Към момента между Меси и ръководството на Барселона има сериозни финансови неразбирателства. Според близки до аржентинецът той отдавна е изявил желание да играе в Английската висша лига и дори вече е започнал да изучава английски. Той е проучил и възможностите за образование на сина си в Лондон.

Сериозно съдействие за трансфера на аржентинеца ще окаже неговият бивш съотборник и близък приятел  Сеск Фабрегас, който през лятото премина на „Стамфорд бридж“ и в момента е един от ключовите футболисти в селекцията на Жозе Моуриньо.

Меси подписа нов договор с Барселона през май и получава 16 млн. паунда годишно. Неговият вечен опонент Криситиано Роналдо обаче прибира по 19 млн. от Реал Мадрид. Освен това аржентинецът не е доволен от спада на резултатите на клуба и скандалите, които се разгориха в него през последните години.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА