Last news in Fakti

4 Декември, 2014 20:10 4 794 4

„Народният Христо“ - филм за непознатия Стоичков

  • христо стоичков-
  • филм-
  • народният христо-
  • камата

Видео разказът стига до хотел в София, в който собствениците са кръстили стая номер 910 на името на Стоичков

„Народният Христо“ - филм за непознатия Стоичков - 1
Снимка: БТА

Американският испаноезичен канал Univision представи 20-минутен филм за живота на Христо Стоичков, озаглавен „Народният Христо“ (El Hristo de la gente).

В лентата е представен животът на един от най-легендарните български футболисти, донесъл толкова радост и хубави моменти на българския народ. „Той е световноизвестен с това, че спечели „Златната топка“ и „Златната обувка“ през 1994 на световното в САЩ, но малцина знаят какво значи той за родината си България. Представяме ви непознатата страна на Стоичков“ -  с тези думи водещата представя филма.

Българският футболист развежда екип на телевизията в Етрополе, Пловдив и София. Освен футболните срещи с първия му треньор, школата му и посещението на стадиона на ЦСКА, са показани и кадри със семейството му, президента Росен Плевнелиев и патриарх Неофит.

Стоичков говори със сълзи на очите за баща си, за лова, за фланелката с любимия номер 8, за бъдещите звезди на родния футбол.

„За нас Христо Стоичков е жива легенда. Всичко го обичат. Той е икона, но за много българи е и приятел, чувстват го близък. Той е честен, достоен човек, с когото бързо се сближаваш“, сподели за Камата Росен Плевнелиев.

Екипът на телевизията снима и в известен столичен хотел, в който има стая, кръстена на легендарния Христо Стоичков. „Ако някой иска да дойде в този хотел и да мисли за мен – стая 910“, сподели Камата.

Стоичков завършва с думите, които треньорът му в Барселона Йохан Кройф е написал на книга, която му подарил. „Никога не говори за себе си пред играчите“. Защо това ме описва? Той никога не е говорил за това как е вкарвал, как е дриблирал. Искаше ние да станем по-добри. Това искам и аз“, каза Стоичков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пепи

    1 0 Отговор
    Съжалявам но няма да си правя труда да чета статии за този.
    Нагъл ....

    Коментиран от #4

  • 2 спасен

    1 0 Отговор
    христо стоичков ще се пържи в ада

    Коментиран от #3

  • 3 Пепи

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "спасен":

    Това е така, но в никоя европейска държава не биха дали шанс на толкова нагло ........... Това започна след 9-ти 44, когато простолюдеито завзе властта. Нямаме свестни хора преуспели - всичките са нагли .
  • 4 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пепи":